hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Çarşı davası" için çok sert yorum!

    Çarşı davası için çok sert yorum
    expand

    New York merkezli İnsan Hakları Örgütü (HRW) Çarşı grubunun davası hakkında çarpıcı bir yorumda bulundu. Örgütün Türkiye uzmanı Emma Sinclair-Webb, "Beşiktaş taraftarlarını devlet düşmanı gibi göstermek adalet sisteminin bariz bir şekilde yanlış kullanılmasıdır" yorumunda bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye'nin bugünkü gündemi "Çarşı Davası" olarak da bilinen Beşiktaş taraftarlarının yargılanması. 2013 yılında gerçekleşen Gezi protestolarında yer alan Beşiktaş'ın Çarşı taraftar grubu üyeleri hükümeti devirmeye teşebbüs ve darbecilik suçlamasıyla yargılanıyor. Çağlayan Adalet Sarayı'nda görülmesine başlanan davada Çarşı'ya destek olmak için yalnızca Beşiktaş taraftarları değil aynı zamanda Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarları da adalet sarayının önünde bulunuyor.

    Dava hakkında bir yorum da New York merkezli İnsan Hakları Örgütü'nden (HRW) geldi. Örgütün Türkiye uzmanı olan Emma Sinclair-Webb yaptığı açıklamada sert ifadeler kullandı. Webb, "Futbol taraftarlarını darbe girişimiyle suçlamak adalet sisteminin bariz bir şekilde yanlış kullanımıdır. Bu Beşiktaş taraftarlarını bir protestoya, halk eylemine katıldıkları için devlet düşmanı gibi göstermek tamamen bir saçmalıktır" ifadelerini kullandı.

    İçinde Beşiktaş taraftarlarının da buluduğu 35 kişi "darbe girişiminde bulunmak" suçlamasıyla ömür boyu hapis istemiyle yargılanıyor.

    Çarşı'nın darbe davası başladı

    Hakan Şükür: "Ahmet Şık birçok kişiye ders verdi"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow