hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hakan Şükür: "Ahmet Şık birçok kişiye ders verdi"

    Hakan Şükür: Ahmet Şık birçok kişiye ders verdi
    expand

    Ahmet Şık'ın Zaman'a yapılan operasyona karşı gösterdiği tavırla birçok kişiye ders verdiğini söyleyen Hakan Şükür, "Ben Ahmet Şık'ı hiç tanımıyordum, o kitabı da hiç okumadım. Keşke daha önce tanıyabilseydim, bu süreçte bize empati yapma şansını sağladığı için ben de kendisine teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eski AKP milletvekili Hakan Şükür, yazdığı kitap yüzünden tutuklanan gazeteci Ahmet Şık hakkında "Keşke daha önce tanıyabilseydim, bu süreçte bize empati yapma şansını sağladığı için ben de kendisine teşekkür ederim" dedi.

    İstanbul merkezli operasyon kapsamında gözaltına alınan Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'ya destek vermek için Zaman gazetesi binasına giden Hakan Şükür
    T24'e konuştu. Şükür Cemaat'i deşifre etmek için yazdığı "İmamın Ordusu" kitabı yüzünden tutuklanan ve 375 gün tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan gazeteci Ahmet Şık hakkında ilginç açıklamalar yaptı.

    Ahmet Şık, Ekrem Dumanlı ile görüşecek mi?

    Keşke daha önce tanısaydım

    “Ben Ahmet Şık’ı hiç tanımıyordum, o kitabı da hiç okumadım” diyen Şükür, "Keşke daha önce tanıyabilseydim, bu süreçte bize empati yapma şansını sağladığı için ben de kendisine teşekkür ederim. Ama bugün demek ki yeni bir başlangıç olması adına böylesine güzel duruşu da tebrik ediyorum. Birçok kişiye de ders vermiş oldu” şeklinde konuştu.

    Ahmet Şık’ın operasyon tweeti ve Zaman’ın özür dilemesi sorulan Şükür, şunları söyledi;

    Ben Ahmet Şık’ın tweetine çok sevindim. Ben yanındaydım Ekrem Bey’in o sırada. Yani şimdi olayları o anda tahayyül etme şansımız yoktu. Hani böyle bir ifadeyle kendisine teşekkür etti ve ziyaret edeceğini açıkladı. Bu çok güzel bir şey. Dindar bir muhafazakar her şeyi bir dindardan öğrenirim dememeli. İnsani değerler üzerinden herkesten, her düşünceden öğrenebileceğimiz bir şey olduğunu belki de bu süreçte bize empati yapma şansını sağladığı için ben şanslı görüyorum kendimi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Zaman Gazetesi Ahmet Şık'tan özür diledi

    Birçok kişiye de ders vermiş oldu

    Ben Ahmet Şık’ı hiç tanımıyordum, o kitabı (İmamın ordusu) da hiç okumadım. Ama benim şahsi fikrim bu; sanki bu günler için bu gazeteciyi, bu arkadaşımızı, bu kitapla ilgili içeri girdiği söyleniyor. Hukuki sürecin ne olduğunu tam olarak bilmiyorum. Sanki bu günler için bilinçli bir projeymiş gibi onun cezaevine girmesi. Çünkü bugün baktığınızda insanlar bunun üzerinde tartışıyor. Keşke tanıyabilseydim, keşke okuyabilseydim. Kendimizi ifade edebilseydik Ahmet Şık’a. Ama bugün demek ki yeni bir başlangıç olması adına böylesine güzel duruşu da tebrik ediyorum. Birçok kişiye de ders vermiş oldu. Zaman gazetesi Washington Temsilcisi Ali H. Aslan, Şık’tan özür diledi. Ancak Ekrem Dumanlı sadece ‘çıkarsam içeriden görüşeceğim’ dedi. Belki özür meselesi bu buluşmada gerçekleşebilir. Özürü şöyle değerlendirmek lazım; özür de bir erdemdir.

    PKK, tek tek isim verdi: "şehri terk edin"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow