hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    PKK, tek tek isim verdi: "şehri terk edin"

    PKK, tek tek isim verdi: şehri terk edin
    expand

    Tunceli'de geçtiğimiz ay dağıttığı bildirilerle il genelinde avcılık faaliyetlerini yasakladığını ve bu faaliyetlere devam edenlerin en ağır şekilde cezalandıracağını ilan eden PKK, şimdi de dağıttığı bildirilerle, avcılık yapan şahısların isimlerini açıklayarak şehri terk etmeleri uyarısında bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dicle Haber Ajansı'nda yer alan habere göre PKK, daha önce yayımladığı bildiride Tunceli'de av yasağına uymayanları cezalandıracağını açıklamıştı.

    PKK, yeni bir bildiri yayımlayarak bu kez de ava çıkanları tespit ettiklerini belirterek, isim isim uyardı.

    PKK, Tunceli'deki Avcıları tehdit etti

    Bildiride, Ovacık ilçesinde Ada ve Koyun gölü (Gedek) köylülerinin usulsüz yöntemlerle bol miktarda balık avladığı, balık lokantalarına satarak avladıkları balıkların ticaretini yaptıkları belirtilerek, "Şuanda Munzur suyundaki balık popülasyonuna en fazla zarar veren faaliyet bu olmaktadır. Vazgeçilmelidir" ifadesine yer verildi.

    Dışardan nasıl algılanıyorsunuz?

    Bildiride, alabalık avcılığı, orman kesme ve avlanma ile av ihalesine katılan şahısların isimleri verilirken, "Bu kişiler ve gruplar faaliyetlerinden vazgeçmelidir. Birçoğu defalarca uyarılmıştır. Bu söylediklerimiz bazılarına uyarıdır, artık yapmamaları durumunda affedilebilirler. Ama bazıları için artık geç olmuştur. Kesin cezalandırılacaklardır. Şimdiden şehri terk etmeleri salık verilir" ifadeleri kullanıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erdoğan'a balkondan 'el hareketi' davası ertelendi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow