hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan'a balkondan 'el hareketi' davası ertelendi

    Erdoğana balkondan el hareketi davası ertelendi
    expand

    İzmir Gündoğdu Meydanı yakınındaki evinin balkonundan yerel seçim mitingi için kente gelen Recep Tayyip Erdoğan'a 'el hareketiyle' hakaret ettiği iddia edilen ve 'Kamu görevlisine hakaret' suçundan 2 yıla kadar hapsi istenen iki çocuk annesi, ekonomist Filiz Akıncı'nın yargılanmasına devam edildi. Duruşma ertelendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İzmir'de 16 Mart'taki seçim mitinginde o dönem Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan'a el hareketi yaparak hakaret ettiği iddia edilen ve 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Filiz Akıncı'nın yargılanmasına devam edildi.

    İzmir 41. Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davanın ikinci celsesine, Akıncı'nın avukatı Anıl Güler ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına avukat Sema Cansu Bozkurt katıldı.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın suçtan zarar gördüğünü kaydeden avukat Bozkurt, Erdoğan'ın bu nedenle davaya katılma talebinin bulunduğunu bildirdi.

    Dışardan nasıl algılanıyorsunuz?

    Bunun üzerine Akıncı'nın avukatı Güler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ifadesi alınmadan suçtan zarar görüp görmediğine karar verilemeyeceğini savundu.

    Hakim, olay anının görüntülerinin yeraldığı 7 CD'nin bilirkişi tarafından incelenerek hazırlanan raporun mahkemeye ulaştığını bildirdi.

    Doğum tarihine göre kişilik özellikleri

    Bunun üzerine taraflar, raporu incelemek için süre istedi. Ayrıca, Güler, daha önce dinlenmesini istedikleri iki tanığın olayla ilgili görgüye dayalı bilgilerinin bulunmaması nedeniyle dinlenmelerinden vazgeçilmesini istedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hakim, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın suçtan zarar görmesi nedeniyle davaya katılma talebinin kabulüne, tanıkların dinlenmesinin vazgeçilmesine ve bilirkişi raporunun incelenmesine süre tanınması için davayı, 10 Mart 2015 tarihine erteledi.

    Çarşı'nın darbe davası başladı

    El hareketi tespit edilmedi

    Bilirkişi tarafından incelenen rapordan birer örnek tarafların avukatlarına verilirken, raporda, dönemin Başbakan'ı Erdoğan'ın otobüsünün beklediği sırada kamera görüşünün seçim çalışmaları için asılan bayraklar nedeniyle kapandığı, bu nedenle binalardan görüntü elde edilemediği, şüpheli Filiz Akıncı'nın elle hakaret konusunda herhangi bir tespit yapılamadığı belirtildi.

    PKK, tek tek isim verdi: "şehri terk edin"

    Koruma polisleri hakkında soruşturma açıldı

    Duruşma sonrası bir açıklama yapan avukat Güler, müvekkilinin gözaltına alınmasıyla ilgili yaptığı şikayet üzerine Başbakanlık korumaları hakkında soruşturma başlatıldığını dile getirdi.

    İHD: "Toplu mezarlarda 4201 ceset var"

    Avukat Güler, "Müvekkilim iddiaları kesinlikle kabul etmiyor. Ancak velev ki böyle bir şey var, sayın Erdoğan İzmir'e siyasi parti lideri olarak seçim çalışmaları yapmak üzere geliyor. Bir siyasi liderin, toplumdan gelen eleştirileri hoşgörüyle karşılaması gerekir. Düşünce özgürlüğü olmadan demokratik bir toplumdan söz edemeyiz. Ayrıca, müvekkilimin yetki aşımı yapılarak haksız şekilde gözaltına alınması, hareket ile tehdit edilmesi ve zorla tutanak imzalatılmak istenmesiyle ilgili şikayetçi olduğu bazı Başbakanlık korumaları hakkında da soruşturma başlatıldı. Zaten bilirkişi raporunda da müvekkilimin sivil giyimli kişiler tarafından gözaltına alınıp sivil plakalı bir araca bindirildiği görülüyor" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow