hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çeçenistan yetkililerinden Sultanahmet bombacısıyla ilgili açıklama

    Çeçenistan yetkililerinden Sultanahmet bombacısıyla ilgili açıklama
    expand

    İstanbul Sultanahmet'te polise yönelik bombalı saldırıyı gerçekleştiren kadın intihar eylemcisi Diana Ramazova’nın Çeçenistan uyruklu olmadığı açıklandı. Rus Kavkazski Uzel haber ajansına konuşan Çeçenistan İçişleri Bakanlığı kaynakları, bölgede Diana Ramazova adlı kimseye yurt dışı pasaportu vermediklerini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsminin açıklanmasını istemeyen Çeçen yetkili, “Haberlerde kadının turist olarak geçen yaz Türkiye’ye gittiği belirtiliyor. İsmi, İstanbul’da terör saldırısıyla anılan Rusya vatandaşı Ramazova Çeçenistan Cumhuriyeti’nde yurtdışı pasaport alanlar listesinde bulunmuyor. Ramazova’nın Çeçenistan’la hiç bir ilişkisi yok. Çünkü Çeçenlerde böyle bir soyad yok. Ramazova Çeçen değil ve burada da yaşamadı. Basın biraz acele etti” dedi.

    Sultanahmet bombacısının kimliği belli oldu

    Efkan Ala'dan Sultanahmet saldırısı açıklaması

    Rusya'nın İstanbul Başkonsolosluğu ise ellerinde yeterli bilgi olmadığı için açıklama yapamayacaklarını belirtti.

    Rusya’nın Kuzey Kafkasya uzmanı Ramazan Alpaut, terör saldırısının Türk-Rus ilişkilerine zarar vermek amacıyla üçüncü ülkelerin istihbarat güçleri tarafından organize edilmiş olabileceğini iddia etti.

    Rusya vatandaşı olduğu iddia edilen Ramazova’nın Dağıstan kökenli olduğu üzerinde duruluyor. Türkiye’ye 7 ay önce giriş yapan Ramazova’nın terör örgütü IŞİD ya da El Kaide ile bağlantılı olabileceği belirtiliyor.

    Sultanahmet Meydanında bombalı saldırı

    Davutoğlu'ndan Sultanahmet saldırısı yorumu

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow