hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sultanahmet'teki canlı bomba Rus uyruklu çıktı

    Sultanahmetteki canlı bomba Rus uyruklu çıktı
    expand

    Sultanahmet'te bir polisin şehit olduğu saldırıyı gerçekleştiren canlı bombanın kimliği belli oldu. Saldırıyı düzenleyen kişinin Rus uyruklu Diana Ramazowa olduğu belirlendi. 2014 Haziran'ında Türkiye'ye turist olarak giren Ramazowa'nın El Kaide ve IŞİD'le bağlantılarının araştırıldığı belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sultanahmet’teki İstanbul Turizm Şube Müdürlüğü’ne canlı bomba saldırısı düzenleyen ve bir polisin şehit olmasına neden olan kadın militanın Rus uyruklu Diana Ramazowa olduğu belirlendi. Canlı bomba Ramazowa'nın kimliği, olay yerinde bulunan cep telefonundaki bilgilerden belirlendi. 

    Sultanahmet'te canlı bomba saldırısı

    Emniyet İstihbarat ve MİT saldırının nedeniyle ilgili çalışıyor.

    Türkiye'de 7 aydır bu eylem için mi bekliyordu?

    Ramazowa'nın 2014 yılının Haziran ayında Türkiye'ye turist olarak giriş yaptığı ve Dağıstanlı olduğu belirlendi. Polis, Ramazowa'nın ülkeye bu eylem için mi girdiğini ve 7 aydır Türkiye'de beklediğini araştırıyor.

    Katliam yaptılar, ölü sayısı 2 bini geçiyor

    Saldırı günü görüştügü kişilerde El Kaide IŞİD şüphesi

    Öte yandan, saldırının perde arkasıyla ilgili olarak polisin elindeki en önemli malzemenin canlı bomba kadından geriye kalan ve olay yerinde bulunan cep telefonu olduğu ifade ediliyor. Kadına ve arkadaşlarına ait görüntü ve fotoğrafların da bulunduğu cep telefonundan yapılan görüşme kayıtları polisin dikkatini yönelttiği en önemli bölüm. Buna göre, Diana Ramazowa saldırıyı gerçekleştirdiği gün bazı kişilerle bu telefondan görüştü. İşte bu görüşmelerin El Kaide, IŞİD örgütleriyle bağlantılı olduklarından şüphenilen kişilerle yapıldığı üzerinde duruluyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sultanahmet'e daha önce de gelip fotoğraf çektirdi

    Didik didik incelenen cep telefonunda kadının daha önce Sultanahmet'e gelip burada çektirdiği fotoğrafların da olduğu öğrenildi.

    15 tatili ne zaman başlıyor? Yarı yıl tatili ertelendi mi?

    Halen Adli Tıp Kurumu morgunda bekletilen ceset üzerindeki inceleme de tamamlandı. Bu incelemede kadının hamile olduğu belirlendi.

    Polise dayandırılarak DHKP-C denmişti, örgüt de üstlenmişti

    Daha önce saldırganın DHKP-C üyesi olduğu ileri sürülen Elif Sultan Kalsen tarafından düzenlendiği bilgileri, Emniyet yetkililerine dayandırılarak basına yansımıştı. Ancak Kalsen'in cenazeyi teşhis için Adli Tıp Kurumu'na giden ailesi ve avukatları, kendilerine gösterilen cenazenin kızları olmadığını söylemişti.

    DHKP-C de saldırıyı üstlenmişti. Saldırganın Rus uyruklu Ramazowa çıkmasıyla gözler başka bir yöne çevrildi ve DHKP-C'nin de bu saldırıyı neden üstlendiği soru işaretlerine yol açtı.

    Elif Sultan Kalsen'in ailesi: "Kızımız değil"

    Canlı bomba eyleme böyle gitti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Efkan Ala: "Kimliğini tespit ettik"

    Gazetecilerin konuya yönelik sorularını yanıtlayan İçişleri Bakanı Efkan Ala da saldırganın kimliğini tespit ettiklerini doğruladı, Ala, "Önemli bilgiler elde ettik, kimliğini tespit ettik. Daha önceki Dolmabahçe saldırısıyla ilgili bazı gözaltılar oldu, onlar tutuklandı. Soruşturmanın selameti ve irtibatların ortaya çıkarılması bakımından bu aşamada ayrıntılı açıklama yapmayı doğru bulmuyoruz" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow