hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Coulibaly daha önce de bir koşucuyu vurmuş

    Coulibaly daha önce de bir koşucuyu vurmuş
    expand

    Paris’teki koşer marketine saldırı düzenleyen ve polis operasyoununda öldürülen Amedy Coulibaly’nin saldırı öncesinde neler yaptığı ile ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Coulibaly’nin saldırıdan hemen önce bir başka yaralama olayına karıştığı anlaşıldı.

    İngiliz Channel 4 News, Coulibaly’nin Paris’in banliyölerinden Fontenay aux Rose’daki bir parkta silahla bir kişiyi yaraladığının belirlendiğini haber verdi.

    Yaralama olayının Coulibaly’nin partneri Hayat Boumeddiene ile yaşadığı daireden sadece beş dakika yürüme mesafesinde olan parkta meydana geldiği belirlendi.

    Polis, Coulibaly’nin  kadın polisi öldürüp koşer markete saldırı düzenlemeden önce silahıyla atış talimi yapmak üzere bu parka geldiğini tahmin ediyor.

    Çarşamba sabahı Paris’te kargaşa yaşanıyordu. Coulibaly’nin işbirlikçileri Şerif ve Said Kouachi kardeşler mizah dergisi Charlie Hebdo’ya saldırarak 12 kişiyi öldürmüştü. Binlerce polis kentte Kouachi kardeşleri yakalamak için insan avı başlatmıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Polis,  Amedy Coulibaly’nin bu kargaşa sırasında evinden çıkarak parkta gittiğini düşünüyor.
    Parkta koşan bir adamın üzerine aniden ateş açıldığı, adamın ağır bir şekilde yaralandığı ama yakındaki bir eve giderek yardım istemeyi başardığı belirlendi.

    Polis çağrılmış, ancak silahlı saldırgan çoktan kaçmıştı. Channel 4 News, parktaki boş kovanlar üzerinde yapılan balistik testlerde kullanılan silahın koşer markette kullanılan otomatik silahla aynı olduğunun belirlendiğini haber verdi.

    Coulibaly’nin kadın polisi öldürmeden önce atış talimi yapmak üzere parka gittiği ve burada koşan adamı vurduğu tahmin ediliyor.

    Paris'te market saldırganına ait video iddiası

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow