hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    El Kaide hapishane basıp militanları serbest bıraktı

    El Kaide hapishane basıp militanları serbest bıraktı
    expand

    Yemen'in Hadramevt iline bağlı el-Mukella kentinde El Kaide militanlarının, cumhurbaşkanlığı sarayı, merkez bankası şubesi ile merkezi cezaevine saldırdığı, hapisteki El Kaide üyelerini serbest bıraktıkları belirtildi. Aden kentinde de Husiler ile devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları ve Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı gruplar arasında çatışmalar yaşandı; 20 kişi öldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El Kaide militanı oldukları düşünülen silahlı kişiler, Hadramevt iline bağlı el-Mukella kentindeki cumhurbaşkanlığı sarayı, merkez bankası şubesi ve merkezi cezaevine saldırdı. Bu sırada kentte 4 patlama meydana geldi ve yoğun ateş sesi duyuldu. Görgü tanıkları, silahlı kişilerin cezaevine saldırısının ardından hapisteki El Kaide militanlarını serbest bıraktıkları belirtildi.

    Aden kentinin Meaşik bölgesinde ise, cumhurbaşkanlığı sarayına ilerledikleri sırada, Husiler ve Salih yanlıları ile Hadi yanlısı gruplar arasında çatışma çıktı. Çatışmada 9'u Husi militanı, 6'sı Hadi yanlısı, 5'i sivil 20 kişinin hayatını kaybettiği ve yaralananların da bulunduğu belirtildi.

    Çatışmalarda 10 Husi militanının da öldüğü bildirildi. Görgü tanıklarından edinilen bilgiye göre, Aden'e bağlı Dar Sa'd, el-Mansura beldeleri ve Hurmekser bölgesinde Cumhurbaşkanı Hadi yanlısı halk direniş komiteleri ile Husiler arasında çıkan çatışmalarda 10 Husi militanı öldü, Husilere ait 3 tank imha edildi.

    Görgü tanıkları, bazı yerleşim birimlerinde çatışmaların halen devam ettiğini ve bölgede endişeli bekleyişin sürdüğünü aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yemen'in Aden kentine ilerleyen Husi Ensarullah hareketi militanlarının, tanklarla Hurmekser'e yöneldiği iddia edilmişti.

    El Kaide hapishane basıp mahkumları bıraktı

    Öte yandan, El Kaide militanı oldukları düşünülen silahlı kişiler, Hadramevt iline bağlı el-Mukella kentindeki cumhurbaşkanlığı sarayı, merkez bankası şubesi ve merkezi cezaevine saldırdı. Bu sırada kentte 4 patlama meydana geldi ve yoğun ateş sesi duyuldu. Görgü tanıkları, silahlı kişilerin cezaevine saldırısının ardından hapisteki El Kaide militanlarını serbest bıraktıkları belirtildi.

    Afganistan'da Suudi Arabistan'a Yemen desteği 

    Ayrıca Afganistan hükümeti, Suudi Arabistan ile derin tarihi ve dini bağları olduğunu, herhangi bir tehdit durumunda bu ülkenin yanında duracağını açıkladı.

    Afganistan Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Afganistan hükümeti ve halkının, Suudi Arabistan ile derin tarihi ve dini bağları var. Mekke'deki Kabe ile Medine'deki Ravza-i Mutahhara'nın korunması ve savunması bütün Müslümanlar üzerine farzdır. Bu nedenle Suudi Arabistan'a karşı oluşabilecek herhangi bir tehdit durumunda, Afgan hükümeti ve devleti tüm gücüyle Müslüman ve kardeş Suudi Arabistan halkının yanında olacak" ifadeleri yer aldı.

    Açıklamada, Afganistan hükümetinin, din alimleri, siyasi liderler ve ülkenin Milli Güvenlik Konseyi'nin genel uzlaşı ışığında, bölgede ve Yemen'deki gelişmeler hakkında gerçekleştirdiği kapsamlı bir tartışma sonrası tek görüş birliğine varıldığı ve küresel barış ile güvenliğe değinildiği bildirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Afganistan hükümetinin tüm ülkelerin özellikle İslam ülkeleri arasında kardeşlik ortamı oluşturmaya çaba gösterdiği belirtilen açıklamada, "Afganistan İslam Cumhuriyeti, Yemen'deki demokrasi ilkesi ve hukuk sisteminin meşruiyetine inanarak ülkedeki meşru hükümeti destekliyor" değerlendirilmesinde bulunuldu.

     

    İran'dan Yemen'e silah gönderdiği iddiasına yalanlama

    Obama: "Mısır'a askeri yardımlar devam edecek"

    Yemen'de mülteci kampına füze düştü! En az 40 ölü...

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow