hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    El Kaide Suriye'de bir diğer İslamcı grubun komutanını öldürdü

    El Kaide Suriyede bir diğer İslamcı grubun komutanını öldürdü
    expand

    Suriye'de diğer muhalif gruplarla savaşan El Kaide bağlantılı Irak Şam İslam Devleti, Tevhid Tugayı'nın komutanı Adnan Bakour'u öldürdüklerini duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Siyasi krizin masaya yatırıldığı Cenevre Konferansında ilk tur görüşmelerinin bitimiyle Suriye'de çatışmalar hız kazandı. Son dönemde çatışmaların yoğunlaştığı Halep'te tansiyon yüksek.

    Şehirde hem muhalifler ve El Kaide bağlantılı gruplar arasında, hem de muhalifler ve Esad rejimi arasında çatışmalar yaşanıyor. Halen silah seslerinin duyulduğu Halep'te haftasonu saldırılar vardı.

    El Kaide bağlantılı Irak Şam İslam Devleti örgütü, Halep'e bağlı Türkiye sınırındaki Azez'in kontrolünü yine muhalif gruplardan biri olan Liva El Tevhid'den ele geçirdi. Bölgede bulunan bir hapishaneden de 400 tutukluyu kaçırdı.

    Örgüt bir diğer muhalif grup, Tevhid Tugayı'nın komutanlarından Adnan Bakour'u da öldürdüklerini duyurdu.

    Halep'te cumartesi günü meydana gelen çifte bombalı saldırıda bakour'un dışında 25 kişi daha hayatını kaybetti.

    Bu arada halep'te Esad rejiminin de saldırısı vardı.

    Suriye helikopterleri tarafından Halep üzerine bırakılan varil bombaları, Suriyeli aktivistlere göre çoğu sivil en az 83 kişinin ölümüne neden oldu. Varil bombaları hedef gözetmeden ölüme sebebiyet verdiği için uzun süredir büyük tepki çekiyor. Cenevre'deki barış görüşmelerinde de varil bombalı saldırıla batılı ülkeler tarafından kınanmıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son 6 haftada Suriye rejimi tarafından gerçekleştirilen bu saldırılarda en az 700 kişinin hayatını kaybettiği tahmin ediliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow