hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan'ın ilk tweeti dış basında

    Erdoğanın ilk tweeti dış basında
    expand

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce "baş belası" olarak tanımladığı, "Boş zamanım yok, hele hele Twitter'la hiç işim yok" dediği Twitter'dan ilk mesajını paylaşlaşması Alman basınına da konu oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tagesspiegel'in “Bu yaklaşım değişimi nereden geliyor" başlıklı haberinde Erdoğan'ın daha önceleri Twitter'i “katilin elindeki bıçakö olarak nitelendirdiğini yazdı. Haberde, Erdoğan'ın ilk tweeti ile ilgili ayrıntılar yer alırken, “Twitter'e karşı olan bu ani tavır değişikliğinin nedenleri bilinmiyorö dendi.  

    Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk tweetini attı

    Erdoğan'ın 2014 Şubat'ındaki “Twitter'la işim olmazö sözünü hatırlatan gazete, Cumhurbaşkanı'nın Twitter'i reddetmesinin başbakan iken meydana gelen Gezi Parkı olaylarına dayandığına dikkati çekti. Olaylarda Facebook ve Twitter'in büyük rol oynadığı belirtildi. Haberde, 17 Aralık operasyonları sonrası ortaya çıkan yolsuzluk iddiaları nedeniyle 2014 baharında Twitter ve YouTube'nin Türkiye'de yasakladığı ve yasağın Anayasa Mahkemesi'nce kaldırıldığı yer aldı.     

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter'daki "RT_Erdogan" hesabından 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla mesajlar paylaşmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow