hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fransa'da düşen uçakla ilgili flaş gelişme!

    Fransada düşen uçakla ilgili flaş gelişme
    expand

    Fransız soruşturmacılar düşen uçağın kokpitinde yer alan kayıt cihazındaki bilgilere ulaşıldığını açıkladı. Kayıttaki seslerin en geç bir kaç gün içinde temizlenerek içeriğine ulaşılacağı belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Fransa'nın güneyinde düşen yolcu uçağının enkazındaki arama çalışmalarında,uçağın ikinci karakutusunun kılıfının bulunduğunu bildirdi. Hollande, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, Lufthansa'ya ait Germanwings havayolu şirketinin Airbus A320 tipi uçağının Seyne-les-Alpes kasabası yakınlarındaki enkaz arama çalışmalarının yürütüldüğü bölgede basın toplantısı düzenlediler.

    Cumhurbaşkanı Hollande, uçağın ikinci karakutusunun kılıfının bulunduğunu, karakutunun kendisine ise halen ulaşılamadığını söyledi. Uçağın düşmesi sonucu meydana gelen dram ile ilgili olarak ülkesinin Almanya ve İspanya ile güçlü bir dayanışma içinde olduğunu ifade eden Hollande, düşen uçakta vatandaşı olan 15 ülkenin halklarına baş sağlığı diledi. Fransa'nın kaza nedeninin ortaya çıkarılması için bütün imkanlarını seferber edeceğini belirten Hollande, "Fransız yetkililer, cenazelerin en kısa zamanda ailelere teslim edilmesi için ellerinden gelen çabayı gösterecek" dedi. Bölgede enkaz arama çalışmalarına katılanlara, gösterdikleri fedakarlıktan dolayı teşekkür eden Hollande, kazada hayatını kaybedenlerin bölgeye gelen yakınlarına devletin her türlü desteği sağlayacağını da taahhütetti. Almanya Başbakanı Merkel ve İspanya Başkanı Rahoy ise yaptıkları konuşmalarda çabalarından dolayı Fransa'ya teşekkür ettiler. Uçağın kokpit kayıtlarını içeren ilk karakutusu daha önce bulunarak Fransa Havacılık Kurumu'na bağlı Kazaları Soruşturma Bürosu tarafından incelemeye alınmıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İspanya'nın Barselona kentinden dün Almanya'nın Düsseldorf kentine gitmek için havalanan ve Fransa'nın güneyindeki İtalya sınırına yakın Seyne-les-Alpes kasabası yakınlarında düşen Alman Lufthansa Havayolları'na ait Germanwings havayolu şirketinin Airbus A320 tipi uçağı 6 mürettebat ve pek çok farklı ülkeden 144 yolcu taşıyordu.

    "HAVADA PATLAMADI"

    Fransa Havacılık Kurumu'na bağlı Kazaları Soruşturma Bürosu Direktörü Remy Jouty, Fransa'nın güneyinde düşen yolcu uçağından çıkan ilk karakutudaki verilerin kullanılabilir durumda olduğunu söyledi.

    Jouty, Lufthansa'ya ait GermanWings havayolu şirketinin Airbus A320 tipi uçağının enkazında bulunun ve kokpit kayıtlarını içeren birinci karakutu üzerinde yapılan incelemelerle ilgili basın toplantısı düzenledi. İnceleme sonucunda uçak alçalmadan önceki zaman dilimine ait kokpit kayıtlarından tespit edebildikleri son konuşmaların "rutin mesajlar" olduğunu belirten Jouty, uçak alçalmaya başladıktan sonraki zaman diliminin kayıtlarının incelenmesi konusundaki çalışmalarına ise devam ettiklerini kaydetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ellerindeki bulguların şu anda uçağın düşüş nedenine açıklık getirme konusunda yeterli olmadığını ifade eden Jouty, ikinci karakutunun bulunduğu ancak kullanılamaz halde olduğu yönündeki iddiaların ise doğru olmadığını bildirdi. Basının ısrarlı soruları üzerine Jouty, ilk belirlemelere göre uçağın düşüş nedeni hakkında bir saptama yapacak durumda olmadıklarını belirterek, "Şu anda hiçbir hipotezi dışlama durumunda değiliz" dedi. Uçak enkazındaki çok küçük parçalar değerlendirildiğinde, bunların patlama sonucu ortaya çıkmasının mümkün olmadığını belirten Jouty, kaza araştırmalarına Alman ve İspanyol yetkililerin de katıldığını kaydetti.

    İşte Fransa'daki uçak kazasının ilk görüntüleri...

    "Uçak düşerken pilotlar baygındı" iddiası

    İspanya'da uçak kazasıyla ilgili "ırkçı" tweet'lere soruşturma

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow