hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İspanya'da uçak kazasıyla ilgili "ırkçı" tweet'lere soruşturma

    İspanyada uçak kazasıyla ilgili ırkçı tweetlere soruşturma
    expand

    Fransa'da dün meydana gelen uçak kazasında hayatını kaybeden Katalanlarla ilgili İspanya'da atılan hakaret ve ırkçı söylemler içeren sosyal medya mesajları hakkında soruşturma başlatıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İspanya İçişleri Bakanı Jorge Fernandez Diaz'ın Twitter'da yazılan mesajlarla ilgili soruşturma başlatılması talimatı verdiği açıklandı. Mesajlarda, "Eğer içinde Katalanlar varsa bu uçak kazası bence çok iyi", "Umarım uçak kazasında ölenlerin hepsi Katalandır", "Dram yapmayın. Uçakta insan değil Katalanlar vardı" şeklinde ifadelerin yer aldığı belirtildi.

    Katalonya özerk yönetimi de kaza sonrası Twitter ve diğer sosyal paylaşım sitelerinde yer alan mesajlarla ilgili tüm bilgilerin toplandığını ve bununla ilgili Barcelona'daki Ayrımcılık ve Nefretle Mücadele Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı.

    İspanya'nın Barselona kentinden dün Almanya'nın Düsseldorf kentine giderken Fransa'nın güneyinde düşen Alman Lufthansa Havayolları'na ait GermanWings havayolu şirketinin uçağı 6 uçuş görevlisi ve 144 yolcu taşıyordu. Kazadan kurtulan olmadığı belirtilmişti.

    Fransa'da yolcu uçağı düştü

    Fransa'daki uçak kazasının ilk görüntüleri

    İşte kaza yerinden ilk görüntüler!

    Uçak kazasında kaybettikleri arkadaşlarını uğurladılar

    Germanwings pilotları greve gidiyor

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow