hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fransa'da gaz bombasına yasak

    Fransada gaz bombasına yasak
    expand

    Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, jandarmanın, protesto gösterilerini bastırmak için kullandığı gaz bombalarını yasaklama kararı aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cazeneuve, düzenlediği basın toplantısında, ekimde ülkenin güneyinde düzenlenen çevreci eylemde söz konusu bombanın kullanımı sonucu bir gencin hayatını kaybetmesi üzerine bu kararın alındığını söyledi.

    Konuyla ilgili müfettişlerin hazırladığı raporları incelediğini belirten Cazeneuve, "Bu tür bir bombanın kullanımı, 21 yaşında genç bir insanın ölümüne yol açtı. Böyle bir olayın tekrarlanmasını istemiyorum ve bu yüzden kamu düzenini sağlamak için güvenlik güçlerinin bu bombayı kullanmasını yasaklıyorum" ifadesini kullandı.

    Ülkenin güneyindeki Sivens Ormanı'nın yok olmasına yol açacak baraj inşasını engellemek üzere düzenlenen çevreci eylemlerde jandarmanın kullandığı saldırı amaçlı gaz bombası, Remi Fraisse isimli gencin ölümüne yol açmıştı.

    Tarn bölgesi yerel meclisinde geçen ay yapılan oylamada, gencin ölümüne yol açan çevreci eylemlerin ardından, baraj inşasının askıya alınması kararı çıkmıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çevreci gencin ölümü, hükümete dışarıdan destek veren Yeşil ve Çevresi Parti ile iktidardaki Sosyalist Parti arasında krize dönüşmüştü.

    Savcılık soruşturması sonucunda, gencin jandarmanın attığı saldırı amaçlı gaz bombası sonucu öldüğü kesinleşmişti.

    Marmaris'i karıştıran fotoğraf

    Sosyal medyayı sallayan Türk işi komik mesajlar

    Bahçeli aleyhine "Dersim" için tazminat talebi

    Fransa'da başı boş kaplan paniği

    Bedelli askerlik çıkıyor mu?

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow