hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gazze'de tablo giderek ağırlaşıyor

    Gazzede tablo giderek ağırlaşıyor
    expand

    İsrail'in, Gazze'ye yönelik kara harekatın dördüncü gününde ordu takviye kuvvetlerini yolladı. İsrail'in Şecaiye semtindeki saldırısında 40 kişi hayatını kaybetti, 400 kişi yaralandı. Hamas, 14 İsrail askerinin öldürüldüğünü açıkladı, İsrail ordusu ise 13 askerinin öldüğünü duyurdu. Kızılhaç Örgütü'nün önerdiği iki saatlik ateşkes çağrısı İsrail ve Hamas tarafından kabul gördü ancak İsrail ateşkes süresi dolmadan yeniden bombardımana başladı. Bir eve yönelik hava saldırısında ise 4'ü çocuk 8 Filistinli öldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail askerlerinin Gazze'nin doğu mahallelerine hedef gözetmeksizin düzenlediği saldırıda, Şucaiyye mahallesinde en az 40 kişinin öldüğü, yaklaşık 400 kişinin yaralandığını bildirildi.

    En kanlı saldırı: Şucaiyye'ye

    AA muhabirine konuşan Gazze'deki Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail'in Gazze'nin doğu mahallelerine düzenlediği saldırıların ardından ölü ve yaralıların bölgeden çıkarılma işleminin devam ettiğini dile getirerek, "İlk belirlemelere göre saldırılarda 40 kişi hunharca öldürüldü, yaklaşık 400 kişi ise yaralandı" dedi.

    Gazze'de tıbbi malzeme kalmadı

    İsrail ordusu, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adıyla askeri saldırı başlatmış, Perşembe akşamı da bölgeye karadan saldırıya geçmişti.

    7 Temmuz'dan bu yana devam eden saldırılarda ise hayatını kaybedenlerin sayısının 410'a yükseldiği bildirildi.

    Hazreti Ali'nin şehit edilişinin 1353. yıl dönümü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    4'ü çocuk 8 kişi öldü

    Ayrıca, bir İsrail savaş uçağının, Gazze'de bir evi hedef aldığı saldırıda 8 kişinin hayatını kaybettiği, 14 kişinin yaralandığı bildirildi. Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail savaş uçağının, Gazze'nin merkezindeki Er-Rimal semtinde bir eve saldırı düzenlediğini, olayda 4'ü çocuk 8 kişinin öldüğünü, 14 kişinin yaralandığını söyledi. Kudra, hayatını kaybedenlerden 5'inin aynı aileden olduğunu belirtti. S

    14 İsrail askeri öldürüldü

    Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 14 İsrail askerinin, bu sabah Gazze'nin doğusunda pusuya düşürülerek öldürüldüğünü açıkladı.

    Kassam Tugaylarından yapılan yazılı açıklamada, "Mücahidlerimiz, bu sabah Gazze'nin doğusundaki et-Tuffah Mahallesi'nin doğusuna doğru ilerlemeye çalışan İsrail güçlerine mayınlı pusu kurarak, 14 İsrail askerini öldürmeyi başarmıştır" ifadesine yer verildi.

    Açıklamada, İsrail ordusuna ait askeri gücün araçlarıyla daha önce hazırlanmış mayınlı bölgeye girmesinin ardından mayınların patlatıldığı ve daha sonra askerleri taşıyan araçların yanına gidip kapıları açılarak içindeki 14 askerin infaz edildiği belirtildi.

    Kassam Tugayları tarafından daha önce yapılan yazılı açıklamada, dün 14 İsrail askerinin Kassam Tugayları tarafından düzenlenen operasyonlarda hayatını kaybettiği bilgisi verilmişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hamas 1 İsrail askerini esir aldı

    "İsrail ordusu: 13 asker öldü"

    İsrail ordusu ise Gazze'de bugünkü çatışmalarda 13 İsrail askerinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Bu İsrail'in yıllardır bir gündeki çatışmalarda yaşadığı en büyük can kaybı. Hamas, gün içinde İsrail askerlerini pusuya düşürdüğü ve askeri araçlarını patlattığını duyurmuştu.

    Netanyahu konuştu

    İsrail ateşkesi bozdu yeniden bombalıyor


    İsrail, iki saatlik ateşkes dolmadan Hamas’ın “ateşkesi bozduğu gerekçesiyle” Gazze’yi yeniden bombalamaya başladı.

    Kızılhaç Örgütü'nün "ölü ve yaralıların hastanelere taşınması" için önerdiği iki saatlik ateşkes teklifinin İsrail tarafından kabul edildiği bildirilmişti.

    İsrailli ordu sözcüsünün kabul edildiğini açıkladığı ateşkes teklifinin Hamas tarafından kabul edildiği daha önce duyurulmuştu.


    İsrail'in "Golani Tugayı"nın komutanı yaralandı

    Gazze'de Filistinli direniş gruplarıyla çıkan çatışmalarda, İsrail ordusunun "Golani Tugayı"nın komutanının yaralandığı belirtildi.

    İsrail'in en eski günlük gazetesi Haaretz'in internet sitesinde yer alan haberde, "Golani Tugayı" Komutanı Gassan Alian'ın bu sabah yaralandığı kaydedildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow


    Meşal, Kuveyt Emiri Sabah'la görüştü

    Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal'in Kuveyt Emiri Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'la görüştüğü bildirildi.

    Kuveyt resmi haber ajansı KUNA'nın haberine göre, Kuveyt'te bulunan Meşal ve beraberindeki heyet, Emir Sabah'la bir araya geldi.

    Emir Sabah ve Meşal'in görüşmesine Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Sabah Halid el-Hamad es-Sabah, Emirlik Divanı İşleri Bakanı Şeyh Ali Cerrah es-Sabah da katıldı.

    Diplomatik kaynaklar, Meşal'in İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana Gazze'ye yönelik saldırılarını durdurmak amacıyla görüşmelerde bulunmak üzere Katar'dan bu sabah Kuveyt'e geldiğini kaydetti.

    İsrail ordusu, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adıyla askeri saldırı başlatmış, 17 Temmuz Perşembe akşamı da bölgeye karadan saldırıya geçmişti.

    Hamas'tan Mısır'a ret

    Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal'in, Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi'in, Mısır'ın ateşkes girişimini görüşmek üzere yaptığı Kahire davetini reddettiği belirtildi.

    Hamas'a yakın bir kaynaktan alınan bilgiye göre, Arabi, Meşal'i arayarak, Mısır'ın ateşkes girişimini görüşmek üzere Kahire'yi ziyaret etmesini istedi.

    Kaynak, Arabi'nin, Mısır'ı değil Arap Birliği'ni temsil ettiğini belirten Meşal'in, bu teklifi resmi olmadığı gerekçesiyle reddettiğini söyledi. Arabi'nin Meşal'i, Mısır'ın ateşkes girişimine onay vermesi için ikna etmeye çalıştığını ifade eden Kaynak, Meşal'in teklifi kabul etmediğini ve bunun Gazze Şeridi'ndeki direniş örgütlerinin ortak duruşu olduğunu kaydettiğini aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Dışişleri Bakanı Kerry bölgeye gidecek

    ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Gazze'de ateşkes sağlanması çabalarına destek olmak için bölgeye gidecek. Kerry ateşkes için Mısır'ın başkenti Kahirede temaslarda bulunacak. Kerry, Obama'nın bu amaçla bölgeye gitmesi için kendisine talimat vereceğini açıkladı.

    Obama, Netanyahu ile görüştü

    ABD Başkanı Barack Obama ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da yaşananlarla ilgili telefonda görüştü. Obama'nın artan can kayıplarıyla ilgili endişesini dile getirdiği belirtildi. BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon da dün Gazze krizi için, "Yaşanan çatışmalar kanayan bir yara" dedi.

    Gazze için protestolar

    Mahmut Abbas Güvenlik Konseyi'ne çağrıda bulundu

    Filistin lideri Mahmut Abbas'ın çağrısı üzerine acil toplanan BM Güvenlik Konseyi, Gazze'yle ilgili bir karar alamadan dağıldı. Güvenlik Konseyi, Gazze'de saldırıların acilen bitirilmesi için çağrıda bulundu.

    Katar'ın alternatif ateşkes planı

    Katar'ın da alternatif bir ateşkes planı olduğu konuşuluyor. Katar'ın Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Hamas lideri Halid Meşal ve BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon arasında bir toplantıya ev sahipliği yapması bekleniyordu dün. O temasa dair henüz somut bir gelişme yok.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow