hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Halife geliyor" tweeti Washington Post'ta

    Halife geliyor tweeti Washington Postta
    expand

    AKP Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu'nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan için yazdığı, "Uzun Adama muhtar bile olamaz dediler. Önce Başbakan sonra Reis-i Cumhur oldu. Şimdi de Başkan olamaz diyorlar. Halife geliyor hazır olun" tweetini Amerikan Washington Post gazetesi sayfalarına taşıdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AKP Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ’a hitaben attığı "Halife geliyor, hazır olun" tweeti Amerikan Washington Post gazetesine haber oldu.

    Gazetenin yazarlarından Adam Taylor, Çalapkulu’nun tartışmalı tweetinden sonra hesabının kapalı olduğunu, ancak tweetin hala gündemde olduğunu yazarak, AKP il başkanının paylaştığı mesajın ardından bir açıklamayla ’halife’ demek istemediğini belirttiğini aktardı. Taylor, halifeliğin Osmanlı İmparatorluğu yıkıldıktan sonra Atatürk ’ün ilk cumhurbaşkanı olması ile ortadan kalktığına vurgu yaptı.

    "Herkes bu kadar kazançlı olmuyor"

    Yazar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendini Atatürk’ten önceki dönemle ilişkilendirmesinde bir sorun görmediğini, kendine "önemli ziyaretçileri ağırladığı" 1000 odalı saray yaptırdığı ve Osmanlıca dilini canlandırmaya çalıştığını yazdı.
    Taylor, Çalapkulu’nun düşüncelerinin "barışsever bir ifadeyle yazıldığını ve tolere edilmesi gerektiği" yorumuna karşılık ise şunları söyledi: "Erdoğan’ı eleştirenler her zaman bu kadar kazançlı olmuyor. Geçtiğimiz yıl çok sayıda gazeteci ve kişinin Erdoğan’a hareket ettiği gerekçesiyle ifadeleri alındı. Bunların arasında eski Türkiye güzeliyle 16 yaşında bir öğrenci de var."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Diyarbakır’da 21 Mart Nevruz kutlamaları başladı

    Gözler tarihi Nevruz'a çevrildi, Öcalan'ın mektubunda neler yer alacak?

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow