hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gözler tarihi Nevruz'a çevrildi, Öcalan'ın mektubunda neler yer alacak?

    Gözler tarihi Nevruza çevrildi, Öcalanın mektubunda neler yer alacak
    expand

    Öcalan’ın mektubunda, PKK’ya doğrudan "Türkiye’ye karşı silahlı mücadeleden vazgeç" çağrısının yer almadığı belirtiliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çözüm sürecinin kritik adımlarından biri bugün Diyarbakır’da düzenlenecek tarihi Nevruz Kutlaması’nda atılacak.

    Abdullah Öcalan’ın 2 sayfalık "Nevruz mektubu", kutlamalar sırasında Türkçe olarak HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Kürtçe olarak da HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan tarafından okunacak.

    Hürriyet'ten Onur Konuralp'in haberine göre, Öcalan’ın mektubunda, PKK’ya doğrudan “Türkiye’ye karşı silahlı mücadeleden vazgeç” çağrısının yer almadığı belirtiliyor. Ancak PKK’nın toplayacağı olağanüstü kongrenin, ‘silahlı mücadeleden vazgeçme’ kararı almasının koşulları ve şartları hakkında değerlendirmelerin bulunduğu vurgulanıyor.

    Mektupta ayrıca ‘tahkim edilmiş ateşkes’ olarak nitelendirilen güvenlik güçleriyle PKK’lı gruplar arasındaki çatışmazlık halinin devam ettirilmesinin önemi, bölgedeki kamu güvenliğini bozucu uygulamalara son verilmesi de yer alacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Olağanüstü hareketlilik

    Öte yandan milyonlarca insanın katılım göstermesi beklenen Nevruz kutlaması için Diyarbakır'da da olağanüstü bir hareketlilik yaşanıyor. Güvenlik güçleri Nevruz kutlamaları sırasında yaşanabilecek olası her türlü provakatif girişim için kentte kırmızı alarma geçmiş durumda.

    97 ücretsiz otobüs

    Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı'nca, nevruz etkinliğinin yapılacağı alana ulaşımın rahat sağlanması amacıyla 25 yerden 97 otobüsle vatandaşlar ücretsiz taşınacak.

    Oteller doldu, evler açıldı

    Nevruz kutlamaları için yurt içi ve dışından çok sayıda kişinin geldiği Diyarbakır'da otellerde de yer kalmadı. Nevruz Komitesi yer kalmaması nedeniyle gelenlerin konaklaması için bin 500 ev hazırladı.

    700'ü aşkın basın mensubu

    Diyarbakır'a gelen yerli ve yabancı basın mensupları, nevruz kutlamalarına ilişkin yayın yapmaya başlarken, alana canlı yayın araçları yerleştirildi. Etkinliği izlemek için 700'ü aşkın basın mensubu akreditasyon yaptı.

    Nevruz ateşine 15 ton odun

    Seyyar baz istasyonları ile tuvaletlerin yerleştirildiği Nevruz alanına kalabalık nedeniyle 2 dev ekran kuruldu. 500 litre mazotun kullanılacağı nevruz ateşi için alana 15 ton odun getirildi.

    Etkili yağış bekleniyor

    Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Diyarbakır'da Sabah saatlerinden itibaren sağanak olacağını bildirdi. Yağışın 24 saat içerisinde metrekarede 20 ila 30 kilograma ulaşacağı tahmin ediliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nevruz kutlamalarına intihar bombalı saldırı!

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow