hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hamaney'den Obama'ya gizli mektup!

    Hamaneyden Obamaya gizli mektup
    expand

    İran'ın dini lideri Ayetullah Hamaney'den ABD Başkanı Barack Obama'ya gizli mektup! Mektubun Obama'nın geçtiğimiz ekim ayında Hamaney'e gönderdiği mektuba cevaben yazıldığı belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Amerikan Wall Street Journal gazetesinde yer alan haberde, bir İranlı diplomat Hamaney'in geçtiğimiz haftalar içerisinde Obama'ya nükleer müzakerelerle alakalı bir mektup gönderdiğini açıkladı.

    Obama, 2014 Ekim'inde Hamaney'e gönderdiği mektubunda, nükleer müzakereler güvence altına alınırsa IŞİD'e karşı ABD ile İran'ın işbirliğine gidebileceği teklifi yer alıyordu.

    İranlı diplomat Hamaney'in bu teklife cevaben yazdığı mektupta "saygılı" bir üslup kullanıldığını ancak mektubun "yorumsuz" olduğunu söyledi.

    Hamaney, bu hafta yaptığı açıklamasında, nükleer konusuna bir uzlaşma olmasından taraf olduğunu belirtti.

    Hamaney, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'ye de batılı ülkelerle nükleer müzakerelerini başlatma konusunda destek vermişti.

    Bu arada gazeteye göre Hamaney, 2009'da da Obama'ya bir mektup gönderdi. Hamaney'in bu mektupta ise, ABD'nin İran halkına karşı son 60 yılda gerçekleştirdiği suistimallerden bahsettiği belirtildi. Bu haber de bir Beyaz Saray yetkilisine dayandırıldı.

    "Sütünü ve harçlığını verdim gitti"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow