hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İngiliz vekilden Charlie Hebdo'ya ağır ifadeler

    İngiliz vekilden Charlie Hebdoya ağır ifadeler
    expand

    İngiltere Parlementosunun İskoç asıllı milletvekili George Galloway, mizah dergisi Charlie Hebdo'yu Hz Muhammed'e "pornografik ve müstehcen hakaretlerde" bulunduğu gerekçesiyle kınadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    The Respect Partisi'nin keskin dilli milletvekili, bu sözleri Bradford West bölgesinde ifade özgürlüğü konusunda yapılan bir gösteri sırasında sarf etti.

    Fransa'da 17 kişinin ölümüyle sonuçlanan kanlı saldırılara da değinen Galloway, "Hiç kimse, hiçbir insanoğlu söyledikleri, yazdıkları ya da çizdikleri bir şey için öldürülmek bir yana, şiddete dahi maruz kalmamalı" dedi.

    İngiliz milletvekiline İsrail dayağı

    Galloway şunları söyledi:

    "Paris'teki olaylarda 17 kişinin öldürülmesini tümüyle kınıyoruz. Ama bu Charlie Hebdo dergisinin sevimli, anarşik, eğlenceli bir karikatür kitabı olarak tanımlanmasına da izin vermeyeceğiz. Bunlar karikatür değildir, bunlar Peygamber'in tasvirleri değildir, bunlar Peygamber'e ve devamında da yeryüzüneki 1.7 milyar insana yapılan poronografik, müstehcen hakaretlerdir ve her şeyin bir sınırı vardır. Sınırlar vardır. Özellikle de Fransa'da ifade özgürlüğü ile ilgili kısıtlamalar vardır."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Galloway, derginin amacının, "Toplumun halihazırda dışlanmış ve tehlike altında olan bir kesimini daha fazla dışlayıp, daha fazla tehlikeye atmak" olduğunu ileri sürdü ve Charlie Hebdo'yu "Irkçı, İslamofobik, iki yüzlü bir paçavra" diye tanımladı.

    Fuat Avni ismini değiştirdi

    Fuat Avni ismini değiştirdi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow