hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    IŞİD'den kaçanlar sığınacak yer arıyor

    IŞİDden kaçanlar sığınacak yer arıyor
    expand

    Irak Şam İslam Devleti'nin, Irak'ın kuzeyinde ilerleyişi devam ederken, farklı din ve mezheplerden onbinlerce kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı. IŞİD'den kaçan bu kişiler sığınacak bir yer arıyor. Başını sokabilecek bir yer bulamayanlar ise sokaklarda yatıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Musul- Erbil arasında bulunan Irak'ın en büyük hıristiyan kasabası Karakuş ülkenin kuzeyinde ilerleyişi devam eden IŞİD'in en son kazandığı mevzi oldu. 50 bin hıristiyanın yaşadığı kasabadan büyük bir göç başladı. Tilkef, Bertela, Hamdaniya ve Keremliş köylerinden kaçanlar gibi onların da istikameti Erbil.

    IŞİDden kaçanlar sığınacak yer arıyor  

    Birkaç gün öncesine kadar ibadethane olan Erbil'deki St. Joseph Katedrali şimdi çatışmalardan kaçanlar için bir sığınak. Yaklaşık 300 hıristiyan bu katedrale sığındı. Kimi katedralin içindeki banklarda kimi de dışarıda çimlerin üzerinde uyuyor.

    IŞİD'den kaçan 150 Ezidi, Mardin'e ulaştı

    Yanlarına aldıkları birkaç parça eşya ile yollara dökülenlerin üzerine örtecek battaniyesi bile yok. Bazılarının ellerinde IŞİD tarafından öldürülen çocukların fotoğrafları da var.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Elinde çocuğunun fotoğrafını taşıyan kadın, yaşadıklarını "Bahçede oyun oynarken havan topu onun evine düştü. Kafasına isabet etti. İki bacağı haricinde geride hiçbir şey kalmamıştı. Her yerde kan vardı. Bu da onun kuzeni. Ellerinizi içine koyabilecek şekilde kafası tamamen açılmıştı" sözleriyle anlatıyor.

    5 gündür aç susuz kalan Ezidiler yaşadıklarını anlattı

    Kaçanlar sadece hıristiyanlar değil
    IŞİD tehdidinden kaçanlar sadece hıristiyanlar değil, Şiiler de hızla evlerini terk ediyor. Bertela'dan kaçan Fadıl Cihad, peşmerge bölgeden ayrılınca ailesi ile göç etmiş. Cihad "4-5 gecedir açık havada uyuyoruz. Çok yorulduk. Ailelerin durumlarını görüyorsunuz..." diyor.

    Bazıları ise Musul'un işgal edilmesinden bu yana evinden ayrı yaşıyor. Kaçan bir kadın "Üç aydır kampta yaşıyorduk. Gece yarısı saldırdılar, biz de buraya geldik. Gidecek başka yer yok. Ev kiralayacak para da yok. Çocuklarım ve benim hiçbir şeyimiz yok" diye anlatıyor.

    Mahmur kampı IŞİD'in eline geçti

    Anneler ve kızları 

    En çok satan kitaplar

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow