hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İtalya'da kadın yöneticiler dönemi

    İtalyada kadın yöneticiler dönemi
    expand

    İtalya'da, kabinenin yarısını kadınlardan oluşturarak ülke tarihinde bir ilke imza atan Başbakan Matteo Renzi, aralarında ENI'nin de bulunduğu önemli 3 büyük kurumun başına da kadınları atadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ülke tarihinin en genç Başbakanı Matteo Renzi (39), yeniliklere devam ediyor. Türkiye'nin, Güney Kıbrıs ile tartışmalı sularda çalışmasından dolayı ilişkilerinin gerildiği çok ortaklı enerji şirketi ENI'nin başına, ülkenin en ok konuşulan iş kadınlarından Emma Marcegaglia getirildi. Marcegaglia Grubu'nun başkanı olan 49 yaşındaki Marcegaglia, 2008-2012 yılları arasında İtalyan Sanayiciler Birliği Başkanlığı (Confindustria) yapmış, bu göreve getirilen ilk kadın ve en genç isim olmuştu.

    İtalyan basınının yazdığı gibi "pembe" bir yönetim atamasının yapıldığı bir diğer kurum ise Enel oldu. İtalya'nın en büyük, Avrupa'nın ise ikinci büyük kamu enerji şirketi olan Enel'in başına ise Maria Patrizia Grieco getirildi. Grieco, büro makineleri ve bilişim sistemleri üreten çokuluslu İtalyan şirketi Olivetti'nin Yönetim Kurulu Başkanı idi. İtalyan Postası (Poste Italiane) ise, Luisa Todini'ye emanet edildi. 2010-2012 yılları arasında Avrupa İnşaat Sanayi Federasyonu (FEIC) başkanlığını da üstlenmiş olan Luisa Todini, Todini İnşaat'ın başkanıydı. Devlet Demiryolları (FSI) Başkanı Mauro Moretti ise, dünyanın 6'ncı büyük savunma şirketler grubu Finmeccanica'nın yönetimine getirildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow