hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Libya Dışişleri: "Tüm kimyasal silahlarımızı imha ettik"

    Libya Dışişleri: Tüm kimyasal silahlarımızı imha ettik
    expand

    Dünya Suriye'nin kimyasallarını konuşurken Arap isyanlarının ilk duraklarından biri olan Libya'dan önemli bir adım geldi. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Libya bütün kimyasal silahlarını 26 Ocak tarihinde imha etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dışişleri Bakanı Muhammed Abdülaziz'e göre, imha edilen silahlar arasında içi hardal gazı ile doldurulmuş bomba ve top mermileri bulunuyor.

    Trablus, devrilen lider Muammer Kaddafi döneminde 10 yıl önce, Kimyasal Silahlar Konvensiyonu'nu imzalayarak bütün kimyasal silahlarını imha edeceği taahhüdünde bulunmuştu.

    Libya yönetimi 2004'te elinde 25 ton sülfür hardal ve kimyasal savaş tesislerinde kullanmak üzere içi doldurulmamış binlerce hava bombası olduğunu açıklamıştı.

    İmha Kanada, Almanya ve Amerika'dan gelen teknik yardımla gerçekleşti.

    Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'nün Direktörü Ahmet Üzümcü, geçtiğimiz hafta silahların imha edildiği tesisi ziyaret etti.

    Üzümcü, Libya'dan gelen adımı önemli bir kilometre taşı olarak niteledi, Suriye için de bu işlemin uluslararası işbirliği açısından bir örnek teşkil edeceğini söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow