hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Lübnan'da otelde patlama

    Lübnanda otelde patlama
    expand

    Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta bir otelde, güvenlik birimlerinin aranan bir kişiyi yakalamak için baskın yaptığı sırada patlama meydana geldi. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı. Lübnan Kızılhaçı, olayda 7 sivil ve 2'si ağır olmak üzere 4 emniyet mensubunun yaralandığını duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, emniyet birimlerinin aranan bir kişiyi yakalamak için Ravşa semtindeki bir otele baskın düzenleyeceği sırada, otelin odalarından birinde patlama oldu.

    Patlamadan sonra silah seslerinin duyulduğunu ifade eden kaynaklar, olayla ilgili 2 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

    Öte yandan AA'ya konuşan görgü tanıkları ise patlamanın ardından otelin dördüncü katındaki odada yangın çıktığını bir kişinin camdan kaçmaya çalıştığını ifade etti.

    "Özgür Baalbek Sünniler Tugayı" adlı örgüt üstlendi

    Başkent Beyrut'taki bir otelde, güvenlik birimlerinin aranan bazı kişileri yakalamak için yapacağı baskın sırasında gerçekleştirilen intihar saldırısını, "Özgür Baalbek Sünniler Tugayı" adlı örgüt üstlendi.

    Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Beyrut'un Ravşa semtindeki "Le Duroy" adlı otelde, emniyet birimlerinin aranan bazı kişileri yakalamak için baskın yapacağı sırada, otelde kalan bir kişi intihar saldırısı
    gerçekleşti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Otelde, iki intihar bombacısının bulunduğunu belirten kaynaklar, saldırganlardan birinin baskından hemen önce üstündeki patlayıcısı infilak ettirdiğini, diğerinin ise tutuklandığını bildirdi.

    "Özgür Baalbek Sünniler Tugayı" adlı örgüt, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada, olayı üstlendi. Açıklamada, bir örgüt üyesinin öldüğü belirtilirken, diğerinin ise kaçmayı başardığı iddia edildi.

    2'si ağır 11 yaralı

    Lübnan Kızılhaçı, olayda 7 sivil ve 2'si ağır olmak üzere 4 emniyet mensubunun yaralandığını duyurdu.

    Suudi Arabistan'ın Beyrut Büyükelçiliği'ne birkaç metre mesafede gerçekleşen olay sonrası, Lübnan ordusu bölgeyi abluka altına aldı.

    Lübnan İçişleri Bakanı Nihad Maşnuk, başkent Beyrut'taki bir otelde düzenlenen intihar saldırısının hedefinin otel olmadığını, eylemcinin güvenlik güçlerinin baskın yapmaya hazırlandığını fark edip, üstündeki patlayıcı erken infilak ettirdiğini söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow