hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Meksika'da çocuk hastanesinin yanında patlama!

    Meksikada çocuk hastanesinin yanında patlama
    expand

    Meksika'da bir çocuk hastanesinin yanında gaz taşıma kamyonu patladı. Hastanenin bir kısmı çökerken 22'si çocuk 54 kişinin yaralandığı açıklandı. İlk belirlemelere göre 4'ü çocuk 7 kişi de hayatını kaybetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Patlamanın etkisiyle hastanenin büyük zarar gördüğü ifade edilirken yıkıntılar altında da çok sayıda kişinin mahsur kaldığı ifade edildi. Ambulanslar olay yerine akın ederken ölü ve yaralı sayısının artmasından korkuluyor.

    VALİ AÇIKLAMA YAPTI

    Feci kazanın meydana geldiği Mexico City'de vali son gelişmeleri basınla paylaştı. Vali Miguel Angel Mancera yaptığı açıklamada gaz taşıma kamyonunun hastanenin doğalgaz rezervlerini doldurduğu esnada bir sızıntı meydana geldiğini ve patlamanın da bu nedenle gerçekleştiğini açıkladı.

    EN AZ 100 KİŞİ BULUNUYORDU

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de bir doğum evi ve çocuk hastanesi önünde patlayan bir gaz borusunun yol açtığı kazada detaylar gelmeye başladı. Yaralıların çoğu bölge hastanelerine sevk edildi. Meksika hükümeti korkunç kaza ile ilgili bölgede doğal afet ilan etti.

    Meksika basını Cuajimalpa adlı çocuk hastanesinde patlama öncesi 100 den fazla doktor, hemşire ve hasta yakınının bulunduğunu duyurdu. Bu kişilerden bazılarının halen enkaz altında kalmasından endişe eden yetkililer ordudan yardım isteyerek aramaları hızlandırılmasını istediler. Bölgeye ilk gelen itfaiye elemanları ise moloz yığınları arasında çok sayıdaki çocuğu vücutları kısmen yanmış şekilde kurtarmayı başardı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow