hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mısır'da Hakimler Kulübü yakınında patlama

    Mısırda Hakimler Kulübü yakınında patlama
    expand

    Mısır'ın kuzeyindeki İskenderiye kentinde Hakimler Kulübü yakınında patlama meydana geldi. Olayların dinmek bilmediği ülkede Tahrir olaylarının yıl dönümü olan 25 Ocak'ta çatışmalar yeniden alevlenmiş dün de "Kirdase Katliamı" olarak bilinen olaylar nedeniyle yargılanan Müslüman Kardeşler üyelerinden 183'ü hakkında idam cezası kararı verilmişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İskenderiye Hakimler Kulübü yakınında meydana gelen patlamada ölen ya da yaralanan olmadı. Kulüp çevresinde bulunan 5 araç ile bazı binalar zarar gördü.

    Patlamaya neden olan bombanın el yapımı ilkel bir düzeneği bulunduğu öğrenildi.

    Havalimanında bomba düzeneği bulundu

    Öte yandan, Kahire Havalimanı 3'üncü bekleme salonunda güvenlik görevlilerince fark edilen iki yabancı cismin bomba düzeneği olduğu belirlendi.

    Güvenlik güçleri, uzman ekiplerce etkisiz hale getirilen bomba düzeneklerinin el yapımı olduğunu ifade ederken, düzeneklerin yanında "Bizi mart kongresinde bekleyin" yazılı not bulunduğunu aktardı.

    Kahire merkezinde patlama

    Mısır'ın başkenti Kahire'nin merkezinde meydana gelen patlamanın el yapımı bombadan kaynaklandığı belirtildi.

    Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kahire'nin merkezindeki Talat Harb Meydanı yakınında, el yapımı bombanın infilak etmesi sonucu meydana gelen patlamada can kaybı olmadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Patlama sonucu sadece bir dükkanın camının kırıldığı ifade edildi. Patlayıcı uzmanlarının olay yerinde başka bombalar bulunabileceği şüphesiyle arama yaptığı kaydedildi.

    Mısır, mart ayında gelişmiş ülkelerin maddi destek vermeleri amacıyla "Mısır Ekonomi Kongresi" adıyla uluslararası bir toplantı düzenlemeyi planlıyor.

    Ülkede 2013'teki darbe ve ardından gelişen olaylara tepki olarak yürütülen protestolar sürerken, son dönemde gösterilerde şiddete yöneliş ve ülkenin birçok bölgesinde meydana gelen patlamaların yanında, bomba düzeneklerinin tespiti ve etkisiz hale getirilmesi faaliyetlerinin arttığı gözleniyor.

    Dün de Ağustos 2013'te Kirdase'de 16 polisi öldürdükleri iddiasıyla yargılanan 188 kişiden 183 hakkında idam cezası kararı verilmişti.

    Müslüman Kardeşler üyesi 183 kişiye idam cezası

    "Müslüman Kardeşler İstanbul'dan ölüm emri verdi"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow