hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Musul saldırısına dünyadan tepki yağıyor

    Musul saldırısına dünyadan tepki yağıyor
    expand

    El Kaide bağlantılı Irak-Şam İslam devleti örgütünün Musul'da hükümet binalarını ele geçirmesine dünyadan tepki geliyor. Amerikan Dışişleri saldırıyı kınadı, hükümete destek sinyali verdi. Birleşmiş Milletler'den de tepki var.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Irak'taki gelişmelere de değinen ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Irak'taki ilerlemesinden son derece endişe duyduklarını belirtti.

    IŞİD'in Suriye'de de güçlendiğini anımsatan Psaki, "IŞİD Yalnızca Irak ve Suriye için değil, tüm bölge için bir tehdit. Irak'taki ilerlemesi de gösteriyor ki tüm taraflar ortak düşmana karşı mücadele etmeli, bu teröristleri halktan ayırmalı" dedi.

    İŞTE EN MERAK EDİLEN YÖNLERİYLE 10 SORUDA IŞİD

    Gelişmeleri yakından izlediklerini, Musul'u ele geçiren ve Selahaddin ile Kerkük'e doğru ilerleyen IŞİD'in sahada giderek güçlenmesinin ABD'yi kaygılandırdığını belirten Jen Psaki, tüm Irak'ın bu tehdide karşı birlik olmasının önemine değindi.

    SİNAN OĞAN'DAN BOMBA İDDİA

    TÜRKİYE NATO'YU TOPLANTIYA ÇAĞIRDI

    MUSUL KONSOLOSLUĞU'NA BASKIN

    REHİNELERDEN İYİ HABER

    BAHÇELİ SERT KONUŞTU

    SİNAN OĞAN UYARDI AKP'LİLER DALGA GEÇTİ AMA...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BM'DEN AÇIKLAMA

    DAVUTOĞLU, GÖZDAĞI VERDİ

    IŞİD Kerkük'e saldırdı!

    Psaki, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin Türkiye ziyareti sırasında, İran ile Türkiye arasında ekonomik anlaşmalar imzalamaları ile ilgili bir soruya da "Türkiye ile yakın bir diyaloğumuz, aralarında İran'ın da olduğu bazı sorunlar da var. İran'ın nükleer silah yapmasını engellemeye yönelik ortak bir amacımız var Türkiye ile. Şunu da anımsatmalıyım ki, Türkiye İran'a karşı, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi yaptırım kararlarına uyacağını kamuoyu önünde açıkça kabul etmiştir" yanıtı verdi.

    Bir tepki de Birleşmiş Milletler'den geldi. Genel Sekreter Ban Ki Mun yaptığı açıklamada Musul'daki güvenlik durumundan "büyük endişe" duyduklarını duyurdu.

    YÜZ BİNLERCE KİŞİ MUSUL'DAN KAÇIYOR

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow