hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    NATO Komutanı: "Ukrayna'yı silahlandırırsak kriz Balkanlara taşınabilir"

    NATO Komutanı: Ukraynayı silahlandırırsak kriz Balkanlara taşınabilir
    expand

    NATO Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Komutanı Amerikalı General Philip Breedlove, Rusya yanlısı ayrılıkçılarla mücadelesinde Ukrayna'ya silah yardımında bulunulmasının farklı sonuçları olabileceğini söyledi. General Breedlove, Ukrayna'yı silahlandırmaları halinde Karadağ veya Moldova gibi ülkelere de taşınabileceğini belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Breedlove, ABD Savunma Bakanlığı Siyasi Müsteşarı Christine Wormuth ile Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi'nin "Avrupa'daki Güvenlik Zorlukları" başlıklı oturumunda, Kongre üyelerinin sorularını yanıtladı.

    Breedlove, ABD yönetiminin Ukrayna için hafif nitelikli silahlardan çok daha teknolojik silahlara varıncaya kadar birçok yardımı içeren askeri opsiyonları planladığını belirtti.

    Ukrayna'nın silahlandırılmasına Rusya'nın nasıl tepki vereceğinin sorulması üzerine Breedlove, şunları kaydetti:

    "Şu anda Ukrayna'ya ölümcül silah yardımında bulunmuyoruz. Rusya'nın güçlerini yığmaya devam ettiğini görüyoruz, Ukrayna'nın doğusundakilerin kapasitelerini artırmaya devam ediyorlar. Dolayısıyla bizim (Ukrayna'ya silah yardımı) bunu yapmamamız, onların bu yolda ilerleyişini değiştirmiyor. Eğer Ukrayna'yı silahlandırırsak bunun pozitif sonuçları olacağının, negatif sonuçları olacağının farkında olmalıyız. Ancak şu anda yaptıklarımız sahadaki sonuçları değiştirmiyor."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Breedlove, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ne tür adım atabileceği" yönündeki soruya da "Açık bir şekilde Putin'in ne yapacağını bilmiyoruz" yanıtını verdi.

    Rusya'nın, Karadağ veya Moldova gibi NATO üyesi olmayan ülkeleri karıştırmak için adım atabileceğini de ileri süren Breedlove, Rusya'nın, askeri saldırısını Ukrayna'nın diğer bölgelerine doğru genişletebileceğini vurguladı.

    Wormuth da yetkililerin Kiev yönetimine savunma içerikli silahların gönderilmesini değerlendirme aşamasında olduklarını ancak bunun gerçekleşmesi durumunda bile savaşın dengesinin "esas olarak değişmeyeceğini", sadece Ukrayna'ya kendilerini daha iyi savunma imkanı sunabileceğini kaydetti.

    Rusya'dan Ukrayna'ya gaz tehdidi!

    Ukrayna'da ateşkes ihlal ediliyor, ABD'den "derin rahatsızlık" 

    IMF'den Ukrayna'ya 40 milyar dolar

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow