hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    NATO, Türkiye açıklamasını düzeltti

    NATO, Türkiye açıklamasını düzeltti
    expand

    NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'den görevinin birinci haftasında Türkiye'yle ilgili ikinci açıklama geldi. NATO Genel Sekreteri, "Gerekirse Türkiye'nin güvenliğini korumak amacıyla, ittifakın kara birliklerini Türkiye'ye yönlendirme gibi bir olasılığı var" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in Türkiye açıklamasına düzeltme geldi. Açıklamada, NATO'nun Türkiyeye kara birliği yönlendirebileceğine dair ifade açıklamadan çıkarıldı.

    NATO Genel Sekreteri'nin açıklaması, uluslararası ajanslara ilk olarak, 'Gerekirse Türkiye'nin güvenliğini korumak amacıyla, ittifakın, kara birliklerini Türkiye'ye yönlendirme gibi bir olasılığı var ' ifadeleriyle yansımıştı.

    YPG'den IŞİD'e karşı intihar eylemi

    Ancak NATO kısa süre sonra bir düzeltme yayınladı ve NATO'nun Türkiye'ye kara birliği yönlendirebileceğine dair ifade açıklamadan çıkarıldı.

    Açıklama, 'NATO Genel Sekreteri ihtiyacın artması halinde, güvenliğin korunması için Türkiye'ye yardım edecek' şeklinde düzeltildi.

    Abdullah Öcalan tarih verdi
    NATO Genel Sekreteri göreve başladığı gün de, "Türkiye'ye saldırı olması halinde NATO 5'inci maddeyi kullanır, ortak yanıt verir" demişti.

    NATO: Türkiye herhangi bir şekilde saldırıya uğrarsa savunuruz

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Biden, Birleşik Arap Emirlikleri'nden de özür diledi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow