hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Netanyahu İsrail'in Gazze'ye saldırısını bu sözlerle savundu

    Netanyahu İsrailin Gazzeye saldırısını bu sözlerle savundu
    expand

    İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Gazze'ye yönelik kara harekatı kararı alındığı ve harekatın genişletilmesine hazır olması için orduya talimat verildiği belirtildi. Netanyahu gerekçe olarak Hamas'ın ateşkesi kabul etmemesini gösterdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Açıklamada, Başbakan Netanyahu ve Savunma Bakanı Moşe Yalon'un, İsrail Savunma Kuvvetlerine, Gazze'den tüneller yoluyla sızan Hamas mensuplarının düzenlediği saldırıları önleme emri verdiği hatırlatıldı. İsrail ordusuna, kara harekatı başlatma emrinin yanısıra harekatı genişletmek için de hazır olma talimatı verildiğinin ifade edildiği açıklamada, kararın gerekçesi olarak, "Mısır'dan gelen ateşkes önerisi sonrası Hamas'ın bu teklifi ret ederek İsrail'e roket saldırmaya devam etmesi" gösterildi.

    İSRAİL'DEN GAZZE'YE HAVA HAREKATI - TÜM DETAYLAR

    Açıkmada, "Koruma Hattı" operasyonun amacına ulaşana, İsrail vatandaşlarına uzun süreli bir sükûnet sağlanıp Hamas ve diğer örgütlerin altyapıları önemli bir zarara uğratılana dek devam edeceği ifadelerine yer verildi. İsrail ordu sözcülüğünden adının açıklanmasını istemeyen bir subay AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İsrail ordusu saat 22:30 Gazze'ye kara operasyonu başlattı" dedi.

    HAMAS: İSRAİL KARA HAREKATININ BEDELİNİ ÇOK AĞIR ÖDEYECEK

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow