hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Obama ABD’li rehinenin ölümünü doğruladı

    Obama ABD’li rehinenin ölümünü doğruladı
    expand

    Amerikalı rehine Peter Kassig'in ailesi tarafından iki aydır çaresizce sürüdürülen çaba işe yaramadı ve IŞİD, Kassig'in başının kesilerek öldürüldüğünü gösteren bir video yayınladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Başkanı Barack Obama tarafından Pazar günü yapılan bir açıklamada Kassig'in öldürüldüğü doğrulandı. Videoda, daha önce de dört batılı rehineyi öldürdüğü tahmin edilen siyahlara bürünmüş İngiliz cellat ayağıyla kesilmiş başın üzerine basarken görülüyor.

    26 yaşındaki Kassig son zamanlarda dinini değiştirip Müslüman olmuş adını da Abdul Rahman Kassig olarak değiştirmişti. Aile önce Kassig'in ölümünü kabullenmedi. Bunun yerine 16 dakikalık videounun yayılmasını önleyerek oğullarını rehin tutunaların seslerini duyurmasının engellenmesini istediler.

    Ancak dostları, Kassig'in öldürülüdğü konusunda çok az şüpheleri olduğunu söyledi.

    Video, Ağustos ayından bu yana internete yüklenen ve ABD'li gazeteciler James Foley, Steven Sotloff ve İngiliz yardım kuruluşu çalışanları David Haines ve Alan Henning'in öldürülmelerini gösteren diğer dört videoyla çarpıcı bir şekilde farklılık gösteriyor.

    Videoda ne bir ceset ne de Kassig'in son bir son bir açıklama yaptığı görülüyor. Bunun yerine IŞİD'in tarihini anlatan kısa bir filmin ardından Londra aksanlı "Cihadçı John" bir kez daha ortaya çıkarak Suriyeli bir esirin başını kestikten sonra İngiltere Başbakanı David Cameron ve ABD Başkanı Baracak Obama'ya uyarılarda bulunurken görülüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Deniz Seki bugüne kadar nasıl saklandı?

    Kaza yapan metrobüs E-5'e çıktı: 1 ölü

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow