hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Obama IŞİD'i kansere benzetti ve...

    Obama IŞİDi kansere benzetti ve...
    expand

    ABD Başkanı Barack Obama, Amerikalı gazeteci James Foley'yi öldüren IŞİD'i bir kez daha kansere benzetti. Obama "Bu kanseri kökünden kazımak kolay olmayacak ancak kazanan biz olacağız" mesajı verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    IŞİD, ABD Başkanı Obama'nın gündeminden düşmüyor.

    Emekli askerler tarafından kurulan Amerikan Lejyonu'nun yıllık kongresinde konuşan Obama, Amerikalı gazeteci James Foley'in IŞİD tarafından öldürülmesine değindi, "Adalet yerine gelecek" sözü verdi.

    Obama, "Amerikalılara zarar verenlere mesajımız net. Amerika unutmaz, gücümüz her yere ulaşır, sabırlıyız, adalet yerine getirilecek" dedi.

    IŞİD'i bir kez daha kansere benzetti. Obama'ya göre, örgüt güçlü bir yapıya sahip olsa da yenilmeye mahkum.

    IŞİD safında savaşan ABD'li öldü

    Obama, "IŞİD gibi bir kanserin kökünün kazınması kolay ve çabuk olmayacak. Ama zalimler ve katiller şunu biilmeli bu nefret dolu vizyonları her insanın doğuştan gelen hakları olan özgürlük, güvenlik ve onur için biraraya gelen insanların gücü ve umudunu yenemez" şeklinde konuştu.

    "Başkomutan" olarak Amerikan halkının güvenliğinin birinci önceliği olduğunu dile getiren Obama, Amerikan diplomatların korunması için IŞİD'e karşı hava saldırısı emri verdiğini söyledi.

    Obama Amerikan muharip birliklerinin Irak'a bir daha dönmeyeceğini tekrarladı.

    Hadise - Şeyda Coşkun kavgası büyüyor!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow