hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ölen 3 müslüman genç için tören düzenlendi

    Ölen 3 müslüman genç için tören düzenlendi
    expand

    Chapel Hill kasabasındaki evlerinde silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden 3 Müslüman öğrenciyi anmak için "Dua Akşamı" düzenlendi. Eyalet Valisi McCrory de dahil yüzlerce kişi, soğuk hava ve şiddetli rüzgara aldırmadan üç Müslüman gencin yaşamını ve yaptıklarını onurlandırmak için toplandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'nin Kuzey Carolina eyaletinde, farklı kesimlerinden ve inançlardan yüzlerce kişi, 3 gün önce evlerinde uğradıkları silahlı saldırıda öldürülen 3 Müslüman genci, "Dua Akşamı" adıyla düzenlenen
    törende andı. 

    Daha 20'li yaşlarındayken kapılarına dayanan komşuları Craig Stephens Hicks tarafından katledilen üç Müslüman genç Deah Barakat, eşi Yusor Muhammed Ebu Salha ve Razan Muhammed için Raleigh kasabasında anma etkinliği düzenlendi. Kuzey Carolina Devlet Üniversitesi'nde yapılan tören öncesinde de kasabadaki Müslümanlar, etkinlik alanında toplu akşam namazı kıldı. 

    Anma törenine Kuzey Carolina Valisi Pat McCrory, Kuzey Carolina Devlet Üniversitesi (North Carolina State University) Rektörü Randy Woodson ve Kuzey Carolina Üniversitesi (University of North Carolina) Rektörü Carol Flot'un da arasında bulunduğu yüzlerce kişi katıldı.

    "Dua Akşamı" adı verilen anma törenine eyaletin farklı kesimlerinden insanlar ile farklı inanç gruplarının katılması dikkati çekti. Yüzlerce katılımcıyı soğuk hava ve şiddetli rüzgar etkilemezken,
    rüzgardan mumlar yakılamadığı için kurbanları anmada cep telefonlarının ışıkları kullanıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AA muhabirinin sorularını yanıtlayan bazı katılımcılar, katledilen üç gencin yaşamının ve yaptıklarının onurlandırılması gerektiğini belirterek, bu tür trajedilerde toplum olarak din, inanç ve ırk ayrımı yapmadan birbirlerine destek vermelerinin önemine işaret etti.

    Moğol gençlerin aşkları boğazın sularına gömüldü

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow