Papa Francesco Playboy'a konu oldu

Ünlü erkek dergisi Papa'nın gençlik yıllarında fedailik yaptığını yazdı.
Dünyaca ünlü erkek dergisi 'Playboy' bu hafta piyasaya çıkan Mart sayısında Katolik dünyasın ruhani lideri Papa Francesco'nun (79) gençlik yıllarında bir barda fedailik yaptığını yazdı.
Geçtiğimiz Ocak ayında fikir özgürlüğüne yönelik açıklamada bulunan Papa Francesco: 'Anneme hakaret veya küfreden olursa yumruğu hak eder' sözüyle dünyada herkesi şaşırtmıştı. Başta kilise olmakla birlikte inançlı, inançsız herkes Papa Francesco'nun beklenmeyen bu sözüyle 'papa şiddet yanlısı mı?' sorusunu sordu.
Papa: "Katolikler tavşan gibi ürememeli"
Playboy dergisi 'Papalar da tacıyla dünyaya gelmiyor. Papa gençliğinde geçimini sağlamak için Buenos Aires kentinde bir gece kulübünde kapıcı, fedai olarak çalıştığını yazdı. Dergi o zamanlar öğrencilik zamanında Jorge Mario Bergoglio ismiyle gece kulübünde çalışan Papa, bu mesleğinden gurur duyduğunu ve bunu yakın arkadaşları, cemaat ile paylaştığını okuyucularına duyurdu.
Katolik Roma Kilisesi ve Vatikan Gazetesi 'L'Osservatore' Papa'nın fedai olarak çalıştığını teyit etti. Haberde Papa'nın fedailikle başlayan kariyerine, 1958 yılına kadar kimya teknisyeni olarak devam ettiği haberde yer aldı. Papa Francesco 1958 yılından itibaren İsa Derneği olarak bilinen 'Cizvit' tarikatına üye olduğu yazıldı.
Moğol gençlerin aşkları boğazın sularına gömüldü
Yeni Zelanda'da 200 balina karaya vurdu
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İsrail İran'da ilk kez farklı bir noktayı bombaladı! Hem dünya hem İran için sembolik bir anlamı var
Dünya bu görüntüleri konuşuyor! Saldırı öncesi Tahran'a mesaj mı gitti?
Pentagon 'hedefimiz değil' dedi, Trump ise soru işareti yarattı: İran'da rejim değişikliği neden olmasın?
İspanya'nın en ilginç sınırları: 6 ayda bir el değiştiren ada, tek kelime ile kaderi belirlenen kasaba...
ABD saldırıları sonrası İranlılar meydana indi: Savaşacağız, öleceğiz, teslim olmayacağız