hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Papa: ''Kilisenin korkmadan konuşma özgürlüğü olmalı''

    Papa: Kilisenin korkmadan konuşma özgürlüğü olmalı
    expand

    Katoliklerin ruhani lideri Papa Francesco, Kilise'nin yolunun samimiyetten geçtiğini belirterek, cesurca ve korkmadan konuşma özgürlüğüne sahip olmaları gerektiğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Papa Francesco, ikamet ettiği Azize Marta Konukevi'nin şapelinde, her sabah olduğu gibi bu sabah erken saatte de Vatikan çalışanları ve özel konuklarıyla birlikte dua etti. Vatikan Radyosu'nda yer alan habere göre Papa burada yaptığı konuşmada İncil'den alıntılar yaparken, İsa Peygamber'e inançlarından dolayı esir alınan ve kötü muamele yapılan İsa'nın 12 havarisinden Yuhanna ve Simun'un (Petrus) "Gördüğümüz ve duyduklarımız karşısında sessiz kalamayız" sözlerini hatırlattı.

    "Bugün bile Kilise'nin mesajı, samimiyet yolunun mesajıdır, Hristiyan'ın cesaret yoludur " diyen Papa, "Bu iki basit örnek (Yuhanna ve Simun) eğitimleri olmadan, cesurca davrandılar. Cesaret, 'samimiyet', 'konuşma özgürlüğü' ve 'korkmadan bir şeyleri söylemek' demektir. Bu, orijinalinde birçok anlamı olan bir kelimedir. Hristiyan'ın cesaret yolu, Kutsal Ruh'un bir lütfudur" ifadelerini kullandı. İtalyan Il Fatto Quotidiano gazetesi ve bazı haber siteleri, bu sözlerle Papa'nın dolaylı yoldan Türkiye'ye cevap verdiği yorumunu yaptı. 

    Papa Francesco'nun, Vatikan'da dün yaptığı ayin sırasında, 20. yüzyılın ilk soykırımının Ermeni toplumuna yapıldığına ilişkin ifadeleri Vatikan ve Türkiye arasında diplomatik krize neden olmuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vatikan Büyükelçisi Paçacı Türkiye'de

    Papa'dan "soykırım" açıklaması

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow