hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Avrupa Paris katliamı için ayaktaydı

    Avrupa Paris katliamı için ayaktaydı
    expand

    Fransa bir yandan katliamın şokunu atlatmaya çalışırken, diğer yandan da tepkisini protestolarla ifade ediyor: İngiltere ve İtalya'da toplanan binlerce kişi ise katliama tepkisini eylemlerle dile getirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Paris katliamının ikinci gününde yüzlerce kişi, Republique Meydan'ında toplanarak, meydanda mum yakarak, çiçekler koydu. Yas nedeniyle Eyfel Kulesi saat 20.00'da on dakika karartıldı.

    Gün içinde katliamın yaşandığı Charlie Hebdo binası polis barikatının önüne binlerce kişi çiçek bırakarak, mum yaktı. Ziyaretçiler arasında bulunan Fransa İslam Konsey Başkan Yardımcısı Ahmet Oğraş şöyle konuştu:
    "İslam Konseyi toplantısında Fransa'da ki tüm camilerde Cuma hutbesinde terör şiddeti lanetlenecek. İslam dininin barış ve hoşgörü dini ve birlikte yaşama kültürü olduğu belirtilecek. En önemlisi Pazar günü ülke genelinde yapılacak olan birlik beraberlik ulusal yürüyüşünde hep beraber orada olacağız. Müslümanlar olarak biz burada zan altında kaldık. Ümit ediyoruz ki Fransa'nın 11 Eylül'ü olmaz. Bu konuda gelecek günlerde rahatlatacak şeyler görmek istiyoruz. Malesef Fransa'daki bazı siyasetçi , yorumcular bu konuda "Fransa uzun vadeli savaşa girmiştir" diyorlar ancak tarafın kim olduğu belirtilmediği için tedirginiz. Fransa'da Müslümanların tahmini 3 bin camimiz var. Bunları koruma altına almamız lazım. Ülkenin bize güvence vererek polis koruması sağlamalı.
    Bu günden sonra DİTİB Türk camilerini daha sık kontrol edeceğiz ve zayıf noktalarımız varsa onları telafi edeceğiz. Fransa İçişleri Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı'ndan garanti isteyeceğiz. Laik cumhuriyet Musevi kardeşlerimizi koruması altına aldı ise bizi de almalı. Bizim sadece cami derneklerimiz yok; iş yerlerimiz, okullarımız var.
    Fransa'da yeni bir dönem başlıyor. Milat oldu. Olayın bir diğer tarafından pozitif baktığımızda sesiz olan Müslüman toplumu aktif olması gerekiyor. İşyerinde, okulda evde, her yerde Fransız ransa'da ki Müslümanlar konuşmazsa o sesizliği kötü niyetliler kullanıyor. Çok dikkatli olmalıyız. Ümitliyiz ama tedbirimizi almakta da fayda var."
    Charlie Hebdo'yu Taksim Meydanı'nda yırttı!

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Paris katliamı Londra'da protesto edildi

    Paris'te 12 kişinin ölümüyle sonuçlanan katliam İngiltere'nin başkenti Londra'da sessiz protesto ile kınanırken, saldırıda ölenler anıldı.
    Londra'nın ünlü Trafalgar Meydanı'nda toplanan grup, Charlie Hebdo mizah dergisine  üzenlenen silahlı saldırıyı sessizce protesto etti.
    Fransızca "Je suis Charlie" "hepimiz Charlie'yiz" yazılı kartlar taşıyan kitle, ellerinde kalem ve not defterleri tutarak demokrasi, insan hakları ve basın özgürlüğü adına birlik ve beraberlik çağrısı yaptılar. Trafalgar Meydanı'nda oluşturulan anma köşesine de Charlie Hebdo dergisinin sayfaları, mumlar, çiçekler ve kalemler bırakıldı. Katliamın ikinci günü de çok sayıda kişi meydana gelerek çiçek bıraktı.
    İngiltere'deki Ulusal Gazeteciler Sendikası da Londra'daki merkez ofisinde, saldırıyı kınamak amacıyla bir dakikalık saygı duruşu düzenledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Saldırı Roma'da protesto edildi

    Fransa'da mizah dergisi Charlie Hebdo'ya düzenlenen saldırı, İtalya'nın başkenti Roma'da da protesto edildi.
    Fransa Büyükelçiliği'nin bulunduğu Farnese Meydanı'nda toplanan yerli ve yabancı gazeteciler, sanatçılar, sendika temsilcileri ve siyasiler, ellerinde mumlar, kalemler ve “Hepimiz Charlie'yiz (Je Suis Charlie)ö yazlı dövizler taşıdı.
    İtalya Ulusal Basın Federasyonu öncülüğünde gerçekleştirilen ve bini aşkın kişinin katıldığı eylemde, hayatını kaybeden 12 kişi anıldı.
    Söz konusu ülkede yaşayan çok sayıda Müslüman da meydana gelirken, bunu, terörizm ve İslam'ın iki farklı şey olduğunu göstermek için yaptıklarını dile getirdiler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Charlie Hebdo saldırganlarının internet paylaşımları ortaya çıktı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow