hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Siber kavga sürüyor, Kuzey Kore'de internet gitti

    Siber kavga sürüyor, Kuzey Korede internet gitti
    expand

    ABD ile arasında yaşanan Sony ve Kim Jong Un'a suikastı konu alan bir filmin yarattığı krizinin ardından Kuzey Kore'de internet kesildi. Obama'nın "orantılı yanıt verileceği" açıklamasının ardından bu gelişme, interneti kimin kestiği sorusuna yol açtı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Amerika Birleşik Devletleri ve Kuzey Kore arasındaki film krizi yeni bir alana taşındı. Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'a suikasti konu alan Hollywood filmi iki ülke arasında kriz yaratmış, yapımcı firma Sony'nin siber saldırıya uğramasının ardından ABD Başkanı Barack Obama, orantılı yanıt verileceğini söylemişti. Kuzey Kore'nin internetinin kesilmesiyle tartışma büyüdü.

    Cemil Bayık: "Takvime uyulmazsa, taslağı açıklarız"

    Kuzey Kore'de internete erişim yaklaşık 10 saat kesildikten sonra sabah saatlerinde kısmen yeniden sağlanmaya başlandı. Kesintiye teknik arıza mı siber saldırı mı neden oldu henüz belli değil. Ancak Kuzey Kore'den konuyla ilgili yorum gelmedi.

    Mısır ve Katar arasında buzlar eriyor

    Akıllardaki soru ise, eğer teknik bir sorun olmadıysa, Kuze Kore'nin internetini kimin kestiği?

    Fakat Kuzey Kore halkı durumdan haberdar değil. Zira ülkede normalde de nüfusun çok az bir kısmının internete erişimi var. Ülkede hemen herkesin akıllı telefnu olsa da bu telefonlardan internet erişimi yasak.

    Ülkede devletin kontrolünde bir "intranet" sistemi var.

    Muzaffer Kuşhan cezaevine girecek

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow