hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye dünyanın dindar ülkeleri arasında

    Türkiye dünyanın dindar ülkeleri arasında
    expand

    Win/Gallup International'ın yaptığı dindarlık araştırmasında, Türkiye nüfusunun yüzde 79'unun dindar olduğu belirlendi. Dünyanın en dindar ülkesinin Tayland olduğunu ortaya koyan araştırmaya göre, Türkiye 24. sırada.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dindarlık üzerine yapılan uluslararası bir araştırmaya göre, dünya nüfusunun üçte ikisi bir dine inanıyor ve dünyanın en dindar ülkesi de yüzde 90 ile Tayland.

    Araştırmaya göre Türkiye'de dünyadaki dindar ülkeler arasında yer alıyor. Toplam 65 ülkede yapılan araştırmada, Türkiye dindarlık bakımından yüzde 79 oranla Brezilya ile birlikte 24. sırada yer aldı.

    Türkiye nüfusunun yüzde 13'ünün dindar olmadığı ve sadece yüzde 2'sinin de ateist olduğu belirlendi. Geri kalan yüzde 6 ise kendilerini nasıl tanımlayacaklarını bilemediklerini söyledi.

    Tayland'ın en dindar ülke olarak belirlendiği sıralamada bu ülkeyi sırasıyla Ermenistan, Bangladeş, Gürcistan ve Fas takip etti.

    Dindar nüfus oranları İngiltere'de yüzde 30, Japonya'da yüzde 13, İsveç'te yüzde 19, Çek Cumhuriyeti'nde yüzde 23 ve Hollanda ile Hong Kong'da yüzde 26 olarak belirlendi.

    Araştırmayı yapan Win/Gallup International'ın başkanı Jean-Marc Leger, dünya nüfusunun yaklaşık üçte ikisinin kendilerini dindar olarak gördüklerini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Leger, "Din günlük yaşam üzerindeki hakimiyetini sürdürüyor ve kendisini dindar olarak gören insanların toplam sayısının göreceli olrak yüksek olduğunu görüyoruz" dedi.

    Kamuoyu yoklaması geçtiğimiz yılın sonlarına doğru 65 ülkede toplam 63 bin 898 kişiyle yapıldı. Her ülkeye yaklaşık bin kişi düştü.

    Erdoğan: Bizim sünnilik diye bir dinimiz yoktur

    Ateizm Derneği'ne yasak

    Laik eğitim talebine "dine hakaret" suçlaması

    Ekşi Sözlük yazarlarına "dini değerleri aşağılama davası

    Fazıl Say'a dine hakaret mahkumiyeti

    Sevan Nişanyan'a dine hakaret iddiasıyla hapis cezası

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow