hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    WWF: Vahşi yaşam yok oluyor

    WWF: Vahşi yaşam yok oluyor
    expand

    Dünya Doğayı Koruma Vakfı (World Wildlife Fund) ve Londra Zooloji topluluğu tarafından, yeni bir rapor yayınlandı. Yayınlanan rapora göre, vahşi yaşamda yok olan canlı türlerinin sayısı tahmin edilenin çok üzerinde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    World Wildlife Fund tarafından yayınlanan "2014 yaşayan gezegen raporu" farklı küresel verilerin birbiriyle karşılaştırılması sonucu hazırlandı.

    Son 40 yılda memeliler, kuşlar, sürüngenler, amfibiler ve balıkların nüfusunda yaklaşık yüzde 52 düşüş yaşandığı belirtildi. Tatlı su canlılarının sayısında yüzde 76 oranında azalma görüldüğü kaydedildi.

    Raporda, ağaçların daha gelişmeden erken kesildiği, balıkların yeniden üremesine imkan verilmeden avlandıkları, nehirlerden su pompalandığı belirtildi.

    İnsanların, ormanların emebildiği oranlardan çok daha fazla karbon saldıkları kaydedildi.

    Denizlerin en çirkin yaratıkları

    Batı Afrika'da ormanların kesilmesinin, fillerin sayısında yüzde 6 oranında azalmaya neden olduğunun kaydedildiği raporda, 1970 yılı ile 2010 yılları arasındaki 10 bin omurgalı türü incelendi.

    Raporda, biyolojik çeşitliliğe en büyük tehdidin yaşam alanlarının zarar görmesi olduğu belirtildi, iklim değişikliğine de dikkat çekildi.

    Beyin uçuşu!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow