hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yemen'de ateşkes çabası

    Yemende ateşkes çabası
    expand

    Yemen'de Suudi Arabistan liderliğindeki hava saldırılarında 12'nci güne girilirken, bombardımana rağmen, Husilerin Aden'deki ilerleyişi sürüyor. Rusya ve Kızılhaç'tansa 24 saatlik geçici ateşkes çağrısı var. Husilerden de hava saldırılarının sonlandırılması şartıyla müzakere sinyali geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Açıklamayı Devlet Başkanı Mansur Hadi'nin eski yardımcılarından, Husilerin liderlerinden Salih Samed yaptı.

    Samed, teklifleri kabul edilirse, müzakerelerin, "saldırgan olmayan" tarafların arabuluculuğunda gerçekleşmesi gerektiğini söyledi. Öte yandan Rusya ve Kızılhaç sivillere insani yardımların ulaştırılmasına ve yabancıların tahliyesine olanak sağlamak için Suudi Arabistan öncülüğündeki hava saldırılarına ara verilmesini istedi.

    Uluslararası Kızılhaç komitesi Cenevre'den yaptığı çağrıda, yemen'de insani durumun kritik bir aşamaya geldiğini vurguladı. Kızılhaç sözcüsü 50 tonluk tıbbi malzemenin Yemen'deki hastanelere gönderilmek üzere hazır bekletildiğini söyledi.

    Rusya da konuyla ilgili Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni olağanüstü toplantıya çağırdı. Birleşmiş Milletler'e göre son iki haftada Yemen'deki çatışmalarda en az 519 kişi öldü, bin 700 kişi yaralandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uyuma pozisyonuna göre karakter tahlili

    YouTube ve Twitter'a erişim engellendi

    Konya'da öğrenci servisi kaza yaptı: 4 ölü, 11 yaralı

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow