hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çiftçinin borcu ertelenecek

    Çiftçinin borcu ertelenecek
    expand

    Korkuteli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, geçen yıl ağustos ayından bu yana yaşanan dolu, don ve sel felaketlerinden etkilenen çiftçilerin kredi borçlarının erteleneceğini duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakanlar Kurulu'nun "Çeşitli Afetler Nedeniyle Zarar Gören Gerçek veya Tüzel Kişi Üreticilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine Olan Düşük Faizli Kredi Kullandırılmasına İlişkin Bakanlar Kurulu Kararları Kapsamındaki Kredi Borçlarının Ertelenmesine Dair Karar" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

    Kararın ardından Korkuteli'nde, 343 çiftçi Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'ne müracaat ederek borçlarının ertelenmesini istedi.

    Üreticiler etkilendi

    Korkuteli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özlem Çağırıcı Armut, kış aylarında yaşanan dolu, sel ve don gibi doğal afetlerin Korkuteli'nde üretimi yapılan ürünlerde büyük kayıplara neden olduğunu belirtti.

    Kiraz, kayısı, arpa ve buğday üretiminde önemli kayıplar olduğuna işaret eden Armut, "Çiftçilerimiz yaşanan kuraklıktan da olumsuz etkilendi. Zarar gören 343 çiftçi borçlarının ertelenmesi için bize başvurdu. İncelemenin ardından gereken yapılacak" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow