hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dünya Ekonomik Forumu (WEF) canlı yayınlarla CNN TÜRK’te…

    Dünya Ekonomik Forumu (WEF) canlı yayınlarla CNN TÜRK’te…
    expand

    Davos'ta dünya liderlerini buluşturan Dünya Ekonomik Forumu (WEF), bu sene 28-29 Eylül'de İstanbul'da yapılacak. Forumun ana başlığı "Bölgesel kalkınma için kaynakları harekete geçirmek" olarak belirlenirken, zirvenin ev sahibi yayın kuruluşu da CNN TÜRK oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avrupa, Ortadoğu ve Asya'nın kesişme noktasında son derece önemli bir pozisyonu ve rolü olan Türkiye bu zirveye ev sahipliği yapıyor. Dünya Ekonomik Forumu'nun açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapacak.

    Aralık ayında G 20'nin dönem başkanlığını da Türkiye üslenecek. 2015 yılında 1 yıl boyunca dünyanın en gelişmiş 20 ekonomisine başkanlık yapacak. Bu beraberinde hem bölgesel hem de Türkiye ekonomisi açısından çok önemli fırsatların yaratılmasını sağlayacak.

    Ev sahibi yayın kuruluşu CNN TÜRK

    Bu yıl WEF İstanbul zirvesinin ev sahibi yayın kuruluşu CNN TÜRK oldu.

    CNN TÜRK, 28 Eylül Pazar günü saat 17.30'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın zirve açılış konuşmasını canlı olarak ekrana getirecek.

    29 Eylül Pazartesi sabahı saat 9.00-10.30 arasındaki açılış oturumu da CNN TÜRK'te ekrana gelecek.

    "Bölgesel kalkınma için kaynakları harekete geçirmek" başlığını taşıyan açılış oturumunu CNN TÜRK'ten Şirin Payzın yönetecek. Oturumun ana konuşmacısı Başbakan Yardımcısı Ali Babacan olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Saat 11.15'te CNN TÜRK'ten ekrana gelecek, "Enerji'de Bölgesel Dinamikleri Anlamak" başlıklı toplantıya, Enerji Bakanı Taner Yıldız ana konuşmacı olarak katılacak.

    İki toplantı da CNN TÜRK'ten canlı olarak ekrana gelirken, iki oturumu da Şirin Payzın yönetecek.

    Pazartesi günü ayrıca saat 17.00'de Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso'nun ve 17.30'da Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuşması canlı yayınla ekrana gelecek.

    Neden Şirin Payzın seçildi?

    2004 yılından beri CNN TÜRK adına Davos zirvelerini ve bölgesel zirveleri izleyerek haber yapan Şirin Payzın, Dünya Ekonomik Forumu toplantılarını ara vermeden izleyen gazeteciler arasında bulunuyor. Bugüne kadar onlarca röportaja imza attı, dünya liderleriyle Davos'dan röportajlar yaptı. Payzın, Türkiye'den iş dünyasının temsilcilerini konuk ettiği programlar hazırladı.

    İki yıl önce yine İstanbul'da yapılan zirvede Coca-Cola'nın Dünya CEO'su Muhtar Kent ve Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı'nın konuşmacı olduğu, "Kadınların istihdamda ve ekonomideki potansiyellerini açığa çıkarmak" başlıklı oturumu yönetti. Bu yıl da Dünya Ekonomik Forumu'nda iki en önemli toplantıyı yönetecek.    

    Trafik adabını bilmeyen ehliyet alamayacak!

    Rusya'ya uygulanan AB ambargosu Türkiye'ye yaradı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow