hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kumaş fuarı PremièreVision artık İstanbul'da

    Kumaş fuarı PremièreVision artık İstanbulda
    expand

    Ortadoğu ve Doğu Avrupa modasının kesişim noktası PremièreVision Istanbul, Ekim ayında kapılarını açıyor. Premiere Vision, 1973 yılından bu yanan dünyanın bir numaralı kumaş fuarı...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    1973 yılından bu yana, Paris’te dünyanın en önemli kumaş fuarını düzenleyen veTürk tekstil ve hazır giyim markalarının gelecek sezon trendleri hakkında fikir sahibi olmak için en sevdiği fuarların başında gelen PremièreVision, artık İstanbul’da da yılda iki kez düzenlenecek. PremièreVision İstanbul, ilk kez 29-30-31 Ekim tarihlerinde CNR Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

    Premiere Vision SA CEO’su Philippe Pasquet toplantıda, İstanbul’un PV lokasyonu olarak seçilmesiyle ilgili şu açıklamayı yaptı.
    “Premiere Vision’un marka hikayesi diğer fuarlardan farklı. Profesyonel bir fuar şirketi yerine, tekstil üreticileri tarafından kuruldu. Önce Lyon’lu ipek üreticileri tarafından ürünlerini sergileme amaçlı kuruldu. Daha sonra bütün Fransız üreticilerine açıldı. Sonraki adım, fuarın tüm Avrupa’ya açılması, 2002’de de uluslararası üreticilere açılarak küresel bir nitelik kazanması oldu. Bu aslında çok tipik bir markalaşma hikayesi aynı zamanda…
    1973 yılından bu yanan dünyanın bir numaralı kumaş fuarı olan Premiere Vision, ziyaretçilerine kumaş, baskı, desen gibi trendleri iki yıl önceden gösterme avantajı sunuyor. Bu anlamda modaya yol gösteriyor, trendleri önceden belirliyor. Premiere Vision organizasyonu 7 farklı ülkede, 30’u aşkın fuarı kapsıyor.

    Katılımcı şirketler çok özel bir seçici kurulun kriterleri sonucu kabul görüyor. Bu yönüyle diğer fuarlardan ayrışıyor. PV’ye katılmak, bir şirket için prestij göstergesi anlamına geliyor. PV’ye katılımcı olarak seçilmede hacimsel büyüklükten ziyade, yaratıcı ve inovatif olmak daha avantajlı. Böylece PV fuarlarının yaratıcı ve yüksek profilinin devamlılığını sağlamak mümkün oluyor.
    PV Paris, ilkbahar-yaz sezonu için Şubat’ta, sonbahar-kış sezonu için Eylül’de olmak üzere, yılda iki kez düzenleniyor.

    Neden İstanbul?
    Türk firmalar, PV’ye ilk kez 2002’de 4 şirket olarak katıldılar. 2013’de ise PV fuarlarına 200’ün üzerinde Türk şirketi katıldı. Türkiye, İtalya ve Fransa’dan sonra kumaş modasını belirleyen 3.sıradaki ülke konumunda. Türkiye çok güçlü bir tekstil ve konfeksiyon ülkesi. Yurtdışından alım yapacaklar için bu özellikler çok önemli. Türk iç pazarı da son derece canlı, çok kuvvetli Türk markaları ve mağaza zincirleri var. Bu markalar çevre ülkelerde de büyük ilgi görüyor. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ayrıca, İstanbul tarihsel bir kavşak noktası olması, konaklama olanağının kalite ve yeterliliği ve şehrin büyüsü ile ideal bir fuar noktası. 3 yıldır bu fuarı gerçekleştirmek için çalışmalarımız vardı. Nihayet bu yıl neticelendirdik ve ilk fuarımızı düzenlemenin heyecanını yaşıyoruz. Türkiye, PV’nin fuarlar düzenlediği Fransa, ABD, Brezilya, Çin, Belçika, İspanya gibi 7 ülke içine dahil oldu.
    PV olarak beklentilerimiz konusunda temkinli olmayı tercih ediyoruz. Ama ilk PV İstanbul Fuarı için 150 kadar katılımcı bekliyoruz. Bu katılımcıların yüzde 60’ının Türk, yüzde 40’ının da Avrupa ülkeleri olacağını öngörüyoruz. 5000 civarında da profesyonel ziyaretçi bekliyoruz. Profesyonel ziyaretçiden kastımız, fuara katılan şirketlerle iş ilişkisi kurabilecek, alım gücü olan nitelikli ziyaretçiden bahsediyoruz. PV’yi diğer fuarlardan ayıran bir başka özellik de bu nitelikli ziyaretçi profili. PV fuarlarına ilk kez katılan bir şirket, %97 oranında katılımını devam ettiriyor. Bu çok yüksek bir sadakat oranı, sektör ortalaması %25 çünkü… Bu durum PV’nin katılımcı şirkete sunduğu katma değerin de bir göstergesi.

    Türkiye’nin tekstil ihracatının %30’u Türkiye’nin civarındaki coğrafyaya gerçekleştiriliyor. Biz burada çok yüksek bir potansiyel görüyoruz ve bu ihracatın artmasına katkıda bulunabileceğimize inanıyoruz.

    Premiere Vision Paris Fuarı’na 150 ülkeden 62 bin ziyaretçi katılıyor. PV Paris’in 1800 profesyonel Türk ziyaretçisi var. Türkiye ziyaretçi olarak 7.sırada. 2013’de Türk ziyaretçi sayımız, 2012’ye göre %30 oranında artış gösterdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye ekonomisi iyiye gidiyor 
    Türkiye’nin tekstil ve konfeksiyondaki gücünün yanı sıra ekonomisi iyiye gidiyor. Biz yabancı bir yatırımcı olarak, operasyon gerçekleştireceğimiz ülkelere kısa vadeli bakmayız. Günlük olayların üzerinde çok fazla durmayız. Dolayısıyla Türkiye PV için büyük potansiyel barındırıyor. Alım gücü yükseliyor, markalaşma yolunda çok önemli adımlar var.

    Ayrıca Türk tekstil ve hazır giyim sektörü şimdiye kadar tüm Première Vision Fuarları’nda katılımcı ve ziyaretçi sıfatıyla oldukça dinamik bir profil çizerken, fuarlarda ürün sunan ülkeler arasında Türkiye 3. sırada, ziyaretçi yoğunluğunda ise ilk 10’un içinde yer alıyor.

    2013’te toplam 3,692 katılımcı PremièreVision Paris Fuarı’nda ürünlerini sergilerken, toplam 120, 932 profesyonel ziyaretçi bu ürünleri inceledi. Aynı yıl, PremièreVision’un diğer ülkelerdeki fuarlarında ise 675 katılımcı ve 29,281 profesyonel ziyaretçi yer aldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow