hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SGK Başkanı'ndan 5 milyon kişiye çağrı

    SGK Başkanından 5 milyon kişiye çağrı
    expand

    Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, çıkması beklenen torba yasadaki düzenleme ile önü açılacak 5 milyon vatandaşa seslenerek, "Hastanelerde sıkıntı yaşamamak için mutlaka gelir testi yaptırın, kendi sağlığınız açısından bu çok önemli" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Konak SGK Müdürlüğü'nün yenilen hizmet binasının açılışında konuşan SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, Sosyal Güvenlik Reformu ile zorunlu hale gelen genel sağlık sigortası uygulamasının 2012 yılının Ocak ayında yürürlüğü girdiğini hatırlattı.

    Yadigar Gökalp İlhan, "2012 yılının Ocak ayından itibaren Türkiye'deki vatandaşlarımızın alacakları sağlık hizmetine karşılık prim ödemeleri gerekiyor. Bunun için çalışma statüsü belli olmayan vatandaşlarımızın özellikle gelir testi yaptırmak üzere il ve ilçelerdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına başvurup gelir testini yaptırsın" diye konuştu.

    Yadigar Gökalp İlhan SGK reformlarıyla sürdürebilir sağlık hizmetlerinde vatandaşın memnuniyetinin de önemli olduğunu belirterek, "Memnuniyet oranı yüzde 40'lardan yüzde 70'lere çıktı. SGK açıkları düşüyor, prim tahsilat oranları yüzde 80'lerin üzerinde, kayıt dışı oranı yüzde 34'lere düştü. Ancak yeterli değil, yüzde 15'lere çekebilirsek açıklar kapatılır" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SGK hizmetlerini vatandaşların ayaklarına mobil araçlarla bile götürdüklerini ve şu anda sayıları iki olan ve biride İzmir'de olan mobil araç sayını bu yıl 12-13'e çıkarmayı hedeflediklerini de olduğunu dile getirdi.

    İzmir Sosyal Güvenlik İl Müdürü Engin Bilgili de vatandaşlara daha kaliteli, güvenli hizmet vermek için Konak Sosyal Güvenlik Müdürlüğü'nün binasını deprem güçlendirmesi yaparak yenilediklerini belirterek, "İzmir'de 26 ilçede vatandaşımıza hizmet götürdük. Günde bin 700 kişi kolay ulaşılabilen en bu merkezlerimizden hizmet alıyor" ifadelerini kullandı.

    Konuşmaların ardından yenilenen bina hizmete açıldı.

    TEOG tercih sonuçları açıklandı

    Binali Yıldırım: "Kırgınlığım yok, Davutoğlu'nu ilk tebrik edenlerdenim"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow