hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Soma Termik Santrali özelleştirme kapsamından çıkarıldı

    Soma Termik Santrali özelleştirme kapsamından çıkarıldı
    expand

    Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), Soma A Termik Santrali'ni özelleştirme kapsamından çıkarırken, Tunçbilek Santrali ve Bursa Linyit'in taşınmazları ve iki maden sahası kapsam içine aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ÖYK'nın bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan kararıyla, 30 Mayıs 2003 tarihinde özelleştirme kapsamına alınan Soma A Termik Santrali kapsamdan çıkarıldı.

    Karar ile ayrıca özelleştirme kapsamında olan Soma Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. (SEAŞ), Tunçbilek Santrali ile Bursa Linyit İşletmelerine (BLİ) ait taşınmazlar ile iki maden sahası özelleştirme kapsamına alındı.

    Karara göre ayrıca Soma A Termik Santrali tarafından kullanılan taşınmazlar hariç Soma Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. (SEAŞ) tarafından kullanılan taşınmazlar, EÜAŞ'a ait Tunçbilek Termik Santrali tarafından kullanılan taşınmazlar, Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu'na (TKİ) ait Bursa Linyitleri İşletmesi (BLİ) tarafından kullanılan taşınmazlar, TKİ adına kayıtlı bir maden sahası ile EÜAŞ adına kayıtlı bir maden sahası özelleştirme kapsam ve programına alındı.

    Özelleştirme kapsam ve programına alınan taşınmazlar ile maden sahaları işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirilecek. İşlemlerin 31 Aralık 2016'ya kadar tamamlanması öngörülüyor.

    THY kâra uçtu

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow