hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    THY kâra uçtu

    THY kâra uçtu
    expand

    Türk Hava Yolları'nın net kârı ikinci çeyrekte yolcu büyümesi ve kur etkisi ile geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 177 artarak beklentilerin üzerinde gerçekleşerek 398.2 milyon TL oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Reuters'ın anketinde THY'nin ikinci çeyrekte 260 milyon TL net kâr elde etmesi bekleniyordu.

    THY'nin Ocak-Temmuz dönemi yolcu sayısı yüzde 15.2 artışla 31 milyon olurken; yolcu doluluk oranı ise 0.3 puan düşüşle yüzde 78.9 olarak gerçekleşti.

    Şirketin ikinci çeyrek sonuçlarına dair yaptığı açıklamada, yılın ilk altı ayında 26 milyon yolcu taşıyan THY'nin yolcu sayısında yüzde 17, arz edilen koltuk kilometrede yüzde 19, ücretli yolcu kilometrede ise yüzde 19 artış sağladığı belirtildi.

    Açıklamaya göre, dıştan dışa transfer yolcu sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 28 artarak toplam dış hat yolcu içerisindeki payı yüzde 44'e ulaştı.

    İş Yatırım Havacılık Analisti Efe Kalkandelen, THY'nin ikinci çeyrekte yolcu büyümesi ve gelir verimliliğindeki artış nedeniyle kârının beklentilerin üzerinde geldiğini belirterek, "Gelir verimliği iç hatlarda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6 artmış. Yurtdışında ise euro bazında sabit kalmış fakat TL'ye çevirince kur etkisi nedeniyle orada da artış görüyoruz" dedi.

    THY'nin ikinci çeyrek satış gelirleri de yüzde 33.2 yükselerek 6.14 milyar TL ile beklentilerin üzerinde arttı. Reuters anketindeki gelir beklentisi 5.93 milyar TL seviyesindeydi.

    Şirketin faaliyet raporunda, gelirlerinin önemli kısmının euro cinsinden, harcamalarının ise dolar ve TL cinsinden olduğu belirtilerek, önümüzdeki dönemde kurlardaki dalgalanmanın şirket açısından risk olduğu vurgulandı.

    THY hisseleri yüzde 2.22 yükselişle 6.44 liradan kapattı.

    THY, 45 iç hat, 218 dış hat olmak üzere 108 ülkede, 260 şehir ve 263 havalimanına uçuş gerçekleştiriyor. THY'nin filosunda 200 dar gövde, 54 geniş gövde ve dokuz kargo olmak üzere toplam 263 uçak bulunuyor.

    Soma Termik Santrali özelleştirme kapsamından çıkarıldı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow