hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Verginin 3'te 1'ini onlar ödüyor

    Verginin 3te 1ini onlar ödüyor
    expand

    Müteahhitlik hizmetleri, her 1000 liralık kurumlar vergisinin 310, gelir vergisinin 141 lirasını ödüyor. Kayıtlı çalışan her 100 kişiden 31'i müteahhitlik işlerinde çalışıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) sektör meclisleri verilerine göre, müteahhitlik sektörü ödediği vergi ve yarattığı istihdamla Türk ekonomisinin lokomotifleri arasında yer alıyor.

    Müteahhitlik sektörü, TOBB bünyesinde, Türkiye Müteahhitlik Hizmetleri Meclisi ile Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli Müteahhitlik Meclisi çatısı altında temsil ediliyor.

    Türkiye Müteahhitlik Hizmetleri Meclisi verilerine göre, Türkiye'deki kayıtlı çalışan her 100 kişiden 18,4'ü müteahhitlik hizmetleri sektöründe çalışıyor. Müteahhitlik sektöründe istihdam edilen her 100 kişiden 5'i mühendis olarak çalışıyor.

    Türkiye'de faaliyet gösteren her 100 firmadan 13,9'u müteahhitlik hizmetleri sektöründe faaliyet gösteriyor.

    Özel sektörde faaliyet gösteren firmaların vergi öncesi karlarının yüzde 5,8'ini müteahhitlik hizmetleri sektörü yapıyor.

    Türkiye'de ödenen her 1000 liralık kurumlar vergisinin 186 lirasını, gelir vergisinin 80 lirasını müteahhitlik hizmetleri sektörü ödüyor.

    Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli Müteahhitlik Meclisi verilerine göre, Türkiye'de kayıtlı çalışan her 100 kişiden 12'si küçük ve orta ölçekli müteahhitlik sektöründe çalışıyor.

    Küçük ve orta ölçekli müteahhitlik sektöründe istihdam edilen her yüz kişiden 4'ü mühendis olarak görev yapıyor.

    Türkiye'de faaliyet gösteren her 100 firmadan 10,3'ü küçük ve orta ölçekli müteahhitlik sektöründe faaliyet gösteriyor.

    Özel sektörde faaliyet gösteren firmaların vergi öncesi karlarının yüzde 4,1'ini küçük ve orta ölçekli müteahhitlik sektörü yapıyor.

    Ödenen her 1000 liralık kurumlar vergisinin 124, gelir vergisinin 61 lirasını küçük ve orta ölçekli müteahhitlik sektörü ödüyor.

    Müteahhitlik sektörünün bütünü dikkate alındığında, Türkiye'de kayıtlı çalışan her 100 kişiden 31'i müteahhitlik işlerinde istihdam ediliyor.

    Her 1000 liralık kurumlar vergisinin 310, gelir vergisinin 141 lirası müteahhitlik hizmetleri veren firmalarca ödeniyor.

    Türkiye'de faaliyet gösteren her 100 firmadan 24'ü müteahhitlik hizmetleri alanında bulunuyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow