hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Borsa kayıplarını artırdı

    Borsa kayıplarını artırdı
    expand

    Doların küresel çapta değer kazanımı nedeniyle küresel piyasalara paralel güne satıcılı başlayan hisse senetleri beklentilerin altında kalan ikinci çeyrek büyüme verisinin ardından kayıplarını sınırlı artırarak yüzde 0.78 ekside seyrediyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, gayri safi yurtiçi hasılanın (GSYH) yılın ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre sabit fiyatlarla yüzde 2.1 büyüdü. Reuters anketine katılan uzmanlar büyümenin yüzde 2.65 olmasını bekliyorlardı.

    Veri öncesinde 79,800 düzeyinde olan endeks kademeli olarak 79,400 puana kadar geriledikten sonra saat 1023 itibaritle yüüzde 0.78 kayıpla 79,452.4 puanda bulunuyor.

    Garanti Yatırım araştırma yönetmeni Özgür Yurtdaşseven, "Satıcılı açılan endekste verinin etkisiyle ilk tepki olark 200 puanlık bir düşüş görülüyor, 79,300 direnç seviyesini oluşturuyor" dedi.

    Uzmanlar GSYH verisine sınırlı tepki veren hisse senetleri üzerindeki temel etkenin dolardaki değer kazanımına bağlı olarak TL'nin zayıflığını koruması olduğunu belirtiyorlar.

    Jaguar en ucuzunu tanıttı

    Dün yüzde 1.65 değer kaybederek 2.20'nin üzerini gören dolar/TL de GSYH verisinin ardından 2.2104'e kadar yükselerek 5.5 ayın yeni zirvesini gördü.

    Fed'in piyasanın beklentisinden önce faiz artıracağı beklentisiyle yükselen ABD Hazine tahvil faizleri ve değer kazanan dolar gelişmiş ve gelişmekte olan ülke borsaları üzerinde baskı yaratıyor.

    MSCI gelişmekte olan ülke borsaları endeksi yüzde 1.1, Avrupa'daki 300 büyük hisseyi izleyen FTSEurofirst 300 endeksi ise yüzde 0.4 ekside bulunuyor.

    7 firmaya 5,2 milyon lira rekor ceza

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow