hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bank Asya borsada neden işleme kapatıldı?

    Bank Asya borsada neden işleme kapatıldı
    expand

    Borsa İstanbul, 7 Ağustos'tan bu yana hisseleri geçici olarak işleme kapatılan katılım bankası Bank Asya'nın işleme kapatılma gerekçelerini açıklarken, paylarının ne zaman işleme açılacağı konusunda ise bir bilgi yer almadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçen hafta boyunca bankanın satış sürecine ilişkin çelişkili açıklamalar ile Gelir İdaresi Başkanlığı'nın, banka ile yapılmış olan vergi tahsilatına ilişkin protokollerin sonlandırılmasına karar verildiği açıklamasının ardından hisseler geçici olarak işleme kapatılmıştı.

    Borsa İstanbul dünkü açıklamasında, payların işlem sırasının geçici olarak kapalı kalma sürecinin devam etmesinin nedenleri şöyle açıklandı:

    "Bank Asya'nın 8 Ağustos'ta KAP'a yaptığı 'Bank Asya, Katar Islamic Bank ile münhasırlık anlaşmasını feshetti' isimli açıklamada 'Yurtiçi yatırımcılarla da ortaklık görüşmelerinde bulunulabilmesi ve resmi teklif alınabilmesini teminen' cümlesi mevcut durumda yaşanan belirsizliği tamamen ortadan kaldırmamıştır.

    Yatırımcıların algısında şirketin ortaklık yapısının ve yönetiminin değişimine ilişkin oluşabilecek muğlaklık sağlıklı fiyat oluşumunu zedeleyebilecektir. Bu gibi haberlerin her ortaya çıkışında ilgili pay senedinde şirketin durumuna ilişkin makul bir iktisadi ve finansal gerekçeyle açıklanamayan dalgalanmalar meydana geldiği gözlenmektedir."

    Borsa İstanbul'un açıklamasında, bu gelişmeler çerçevesinde piyasanın güven, açıklık ve istikrar içinde çalışmasını bozacak nitelikte eylemler için elverişli bir ortam oluşmasına imkân vermemek amacıyla banka hisselerinin paylarının işlem sırasının geçici kapalılık halinin 12 Ağustos Salı günü sonuna kadar devam ettiği ifade edildi.

    Borsa İstanbul yönetmeliğine göre hisse işlemleri borsa başkanı tarafından en fazla beş gün süreyle durdurulabiliyor. Bunu aşan süreler için borsa yönetim kurulunun kararı gerekiyor.

    Gülen cemaatine yakınlığı ile bilinen Bank Asya'nın satış sürecine ilişkin geçen hafta boyunca hükümet tarafından yapılan çelişkili açıklamalar ve iki kamu kurumunun banka ile protokollerini gerekçelerini açıklamadan sonlandırması, bankanın geleceğine dair soru işaretlerini artırmıştı.

    Bank Asya ile ilgili ardı ardına 3 flaş gelişme!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow