hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AK Parti Gaziantep adayı Fatma Şahin: "Yolumuza devam edeceğiz"

    AK Parti Gaziantep adayı Fatma Şahin: Yolumuza devam edeceğiz
    expand

    AK Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatma Şahin, "Yalan ve yanlış haberlerle insanları itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Enerjimizi birbirimizle mücadele ederek tüketmeye çalışıyorlar ama 30 Mart'ta milletimiz sandıkta gerekli dersi verdiğinde o zaman bu sular durulacak, kalkınma hamlemiz devam edecek, istikrarlı şekilde büyüyerek yolumuza devam edeceğiz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şahin yaptığı açıklamada, 11 yıl boyunca gerçekleştirdikleri değişim, dönüşüm gelişim, güven ve siyasi istikrarla beraber sağlanan ekonomik istikrarın ülkenin büyümesini önemli ölçüde artırdığını söyledi. Avrupa Birliği kriterlerinin geçmiş hükumetler tarafından adeta yok sayıldığını ileri süren Şahin, demokratikleşme, özgürleşme ve her türlü insan hakları ihlallerinin önlenmesine ilişkin büyük yasal düzenlemeler yaparak Maastricht ve Kopenhag kriterlerinin yerine getirildiğini belirtti.

    "Bir suç varsa bireyseldir"

    Yasak, yolsuzluk ve yoksullukla mücadelenin AK Parti hükumetinin en büyük çalışma alanı olduğunu ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

    "Hamd olsun bu üç 'Y'nin her biriyle ilgili çok önemli çalışmalar yaptık. Türkiye, iktidara geldiğimiz 2002'de uluslararası yolsuzluk endeksinin açıkladığı raporlara göre son üçteydi. Yani en kötü üç ülkeden biriydik. Şu anda ise ilk üç ülkeden birisiyiz. Sıfırlanmadı ama çok ciddi iyileşmeler var. Bu konuda eğer bireysel bir suç varsa bu ne bir gruba, ne bir aileye, ne de bir partiye mal edilemez. Bir suç varsa suçta bireyseldir. Şimdi bunu bir toplumsal mühendisliğe ve algıya dönüştürüp, hükumetimizi ve Başbakanımızın başkanlığında sağlanan güveni, istikrarı ve dünyadaki itibarını zedelemeye dönüştürüldüğünü görüyoruz."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ülkedeki son gelişmelere değinen Şahin, gece gündüz halkın arasında olduklarını ve halkın siyasi gelişmelerle ilgili suskunluğunu koruduğuna dikkati çekti. Gece gündüz halkla beraber olduklarını anlatan Şahin, "Halk bize 17 Aralık operasyonuyla ilgili süreci sormuyor. Biz anlattığımızda ise 'Biz her şeyin farkındayız, siz işinize bakın, sağlam durun, biz sandıkta gereğini yapacağız' diyorlar. Çünkü bizim kader birliği yaptığımızı, etle tırnak gibi olduğumuzu görüyorlar. Devletin milletle nasıl kaynaştığını görüyorlar. Milletvekillerimizin, belediye başkanlarımızın kendilerini nasıl önemsediğini ve onların rahat yaşaması için nasıl mücadele verildiğini görüyorlar" diye konuştu.

    "Yolumuza devam edeceğiz"

    Son yaşanan olaylardan herkesin bir ders çıkarması gerektiğini ifade eden Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Yürütme, yargı ve yasama kendi işini yapacak. Sivil alan devletleşmeyecek, devlet sivil alanı koruyacak ve kollayacak. Hükumetimiz de bunu yapmaya çalışıyor, halkımızda bunun yapıldığını görüyor. Birileri de sürekli aleyhte propaganda yaparak, çamur atıp iz bıraktırmaya çalışıyor. Yalan ve yanlış haberlerle insanları itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Enerjimizi birbirimizle mücadele ederek tüketmeye çalışıyorlar ama 30 Mart'ta milletimiz sandıkta gerekli dersi verdiğinde bu sular durulacak, kalkınma hamlemiz devam edecek, istikrarlı şekilde büyüyerek yolumuza devam edeceğiz."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünyadaki gelişmiş 5 ülkenin aralarında Türkiye'nin de bulunduğu bazı ülkelerin gelişmesini istemediğini iddia eden Şahin, "Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu, Brezilya, Hindistan, Meksika gibi ülkelerde bir anda bakıyorsunuz kaos oluşturulmaya çalışılıyor. Gelişmiş 5 ülke aradaki farkın kapanmasını istemiyor. Bu bölgenin kalkınmasından ciddi rahatsızlık duyuyorlar. Hele Türkiye'nin kalkınmasını hiç istemiyorlar. Dolayısıyla oyuna gelmeyelim ve enerjimizi birbirimizle tüketmeyelim" ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow