hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kürşad Kahramanoğlu'ndan "Babalara Hediyeler"

    Kürşad Kahramanoğlundan Babalara Hediyeler
    expand

    Kürşad Kahramanoğlu bir sendikacı, akademisyen, insan hakları ve eşcinsel hakları aktivisti. Ömrünün 30 yılını yurt dışında geçirdikten sonra 2007'de Türkiye'ye dönen Kahramanoğlu, Türkiye'de ve yurt dışındaki yayınlarda çıkan köşe yazılarını "Babalara Hediyeler" adlı kitapta bir araya getirdi. Alan Yayıncılık'tan çıkan kitapta, yazarın Avrupa ve dünyadaki başta eşcinsel hakları mücadeleleri olmak üzere hak mücadelelerini, siyasetten sanata, günlük yaşam kültüründen Gezi İsyanına kadar pek çok konuda kaleme aldığı yazılar yer alıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kürşad Kahramanoğlu içinde bulunduğumuz entelektüel ve politik durumun ana nedenini etiksiz bir toplum olmamıza bağlıyor. Çarpıtılmış etik konseptimiz, mantıktan uzak entelektüel, kamuoyu önderlerimiz ve politikacılarımız ile bu gayya kuyusundan çıkamayacağımızı düşünüyor. "Babalara Hediyeler", yazarın Türkiye'deki 7 senelik köşe yazarlığı serüveninde bu çarpıklıklara parmak basan ve aksi örneklerinde bulunduğu bir kısım yazılarından derlenmiş.

    30 yıl İngiltere’de yaşayan, üniversitede eğitim görevlisi ve profesyonel sendikacılık yapan Kahramanoğlu, İngiltere'nin en büyük sendikasına insan hakları ve dış ilişkiler konularında danışmanlık yaptı. Dış ilişkiler konularında Orta Doğu, Arap-İsrail ilişkileri, Güney Afrika ve Latin Amerika ve Kıbrıs konusunda uzman olan Kahramanoğlu, aynı zamanda bir eşcinsel hakları aktivisti. Hiç kimsenin cinsel yönelimi nedeniyle ayrımcılığa uğramayacağı, tehdit altında olmayacağı bir toplum için mücadele veren Kahramanoğlu, 1999'da Uluslararası Lezbiyen ve Gey Birliği'nun (ILGA) genel sekreteri seçildi ve bu görevi 4 dönem yürüttü.

    2007 yılında Türkiye'ye dönen ve Bilgi Üniversitesi'nde ders veren Kahramanoğlu, bir yandan da BirGün gazetesinde insan hakları konusunda köşe yazdı ve devam ediyor. 7 yıl boyunca yazdığı köşesinde dünyanın dört bir yanındaki hak mücadeleleri deneyimini ve o tecrübenin sağladığı bakışla Türkiye'deki durumu anlatan yazılar kaleme alan Kahramanoğlu, siyaset, sanat ve gündelik yaşama ilişkin konuları da ele aldı. Yabancı basın organlarında da pek çok yazısı yayınlanan Kahramanoğlu'nun tüm bu yazıları, "Babalara Hediyeler" adlı kitapta toplandı. Alan Yayıncılık kitabı okurla buluşturdu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow