hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Leipzig Book Award'ın sahibi Mircea Cartarescu oldu

    Leipzig Book Awardın sahibi Mircea Cartarescu oldu
    expand

    Türkiye'de Ayrıntı Yayınları'ndan çıkan "Travesti" (Çev: Leila Ünal) ve "Orbitor" (Çev: Sunia İliaz Acmambet) romanlarının yazarı Mircea Cartarescu'nun "Orbitor" üçlemesi, düşün ve edebiyat dünyasının en önemli ödüllerinden biri olan "Leipzig Book Award for European Understanding" ödülünün sahibi oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çevrildiği dillerde büyük ses getiren ve Türkiye'deki yayın hakları Ayrıntı Yayınları'nda bulunan "Orbitor" adlı üç ciltlik nehir romandaki rüyalar, sanrılar, puslu anılar eşliğinde, okur Romanya tarihinde mistik bir yolculuğa çıkıyor. Çizdiği savaş, cinsiyet, ölüm ve yıkım tablosu Dali'nin düş âlemini andırıyor olsa da bu düş âlemi aynı zamanda tanıdığımız bir dünyanın yansıması. Orbitor romanında güçlü ve özgün sesi, edebiyat tadı veren üslubu ve şiirsel diliyle görkemli bir katedral inşa eden Cartarescu, okuyucusuna bu düşe katılma hazzını yaşatıyor.

    Cartarescu'nun başyapıtı Orbitor Türkçe'de

    Önceki yıl Ayrıntı  Yayınları'ndan çıkan "Travesti" adlı eseriyle Türkiye okuruyla buluşan, ardından geçtiğimiz aylarda yine Ayrıntı Yayınları tarafından yayımlanan ve üçlemenin ilk kitabı olan "Orbitor -Göz Kamaştırıcı" ile büyük ilgi gören 58 yaşındaki Rumen Yazar Mircea Cartarescu halen Bükreş Üniversitesi'nde edebiyat profesörü. Eserleri pek çok dile çevrilen Cartarescu, The Independent Gazetesi ve birçok yayın tarafından, Nobel ödülü için kuvvetli bir aday olarak gösteriliyor.

    Cartarescu'nun "Travesti" romanı Türkçe'de

    Cartarescu 4-10 Mayıs 2015 tarihleri  arasında İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali  (İTEF ) kapsamında İstanbul'a geliyor.

    Bu yıl Mircea Cartarescu'ya verilen Leipzig Book Award'ı daha önceki yıllarda İmre Kertesz, Eric Hobsbawm gibi edebiyatçı ve düşünürler almıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Radikal demokrasi"ye sert bir eleştiri: "Sınıftan Kaçış"

    "Dünyayı Politik Düşünmek"

    Roman içinde roman: "Hindi'nin Ruhu" 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow